25 Temmuz 2014 18:55

Her yönüyle bir fırsat

24. Uluslararası Antifaşist Antiemperyalist Gençlik Kampı, bu sene Türkiye’de yapılıyor. Dünyanın dört bir yanından yüzlerce genç İzmir Dikili’de “Dünya gençleri gelecek ve barış için buluşuyor” diyerek bir araya gelecek.

Her yönüyle bir fırsat
Paylaş

Mert KAYA
Kayseri


24. Uluslararası Antifaşist Antiemperyalist Gençlik Kampı, bu sene Türkiye’de yapılıyor. Dünyanın dört bir yanından yüzlerce genç İzmir Dikili’de “Dünya gençleri gelecek ve barış için buluşuyor” diyerek bir araya gelecek.

Kamp tarihi yaklaşırken illerdeki hazırlıklar da hız kesmeden devem ediyor. Kampa hazırlanan gençler de büyük heyecan yaşıyor.

Gençlik kampının deniz, kumsal, tatili de barındırdığını ama kendisi için bundan daha fazla şey ifade ettiğini söyleyen Kayseri Kamp Komitesinden Ahmet Akarsu, “Kuşkusuz, biz emekçi çocukları için tatil yapmak imkanlı bir şey değil. Ben de kamplara katılmasaydım, böyle bir tatili düşünemezdim bile. Ancak Ortadoğu tam bir ‘savaş kampı’na döndü. Televizyonlarda canlı yayında bombalamaları izliyoruz. Gençlerin bunlara karşı söyleyecek sözleri var” dedi.

Niğde Kamp Komitesinden Şahin Kaya da çalışan bir genç. Yılda sadece bir haftalık izni olan Kaya “Benim gibi genç işçi arkadaşlara kamp her yönüyle bir fırsattır. Kamp hem yılın stresini atmak, dinlenmek, eğlenmek için hem de gençliğin dünyaya bakış açısının değişmesi bağlamında önemlidir. Özellikle atölyelerde edebiyatla, sanatla, politikayla buluşuyoruz” diyor. Kaya, genç işçilerin de kamptan çok şey kazanarak ayrılacağını belirtiyor.

KAMP İÇİN ÇALIŞIYORLAR

Umut Erişir, kampa Kayseri’den katılan genç bir işçi. Kampa gelebilmek için üç arkadaşıyla inşaatta çalışan Erişir, aynı zamanda maddi durumu iyi olmayan arkadaşlarına da destek olduklarını belirtiyor.

Kırşehir’den gelen liseli Rahime Altınışık da “Kampın bize her alanda kazandırdıkları oldukça fazla ama benim için en önemli tarafı birçok dostum oldu. Hiç gitmediğim şehirlerde kapısını çalıp ben geldim diyebileceğim birçok arkadaşım var” diyor.

Üniversite Öğrencisi Ahmet Şen de “Farklı dilleri görmenin ve farklı kültürleri yaşamanın zevkini hep birlikte tadacağımıza inanıyorum” diyor.

Daha önceki kamp deneyimlerinden bahseden Emre Gökmen ise bu yılın daha farklı olduğunu söylüyor: “Bu kampın uluslararası olmasının biz gençler üzerinde çok büyük ve çok anlamlı etkisinin olduğuna inanıyorum. Dünyanın dört bir yanından gelen gençler bu kampta tüm dünyaya barış ve kardeşlik dersi veriyorlar” dedi.

Sivas’ta okuyan Eren İçen ise kamptaki atölyelerin, konserlerin ve panellerin çoğu gencin üniversitesinde bulamadığı, göremediği fırsatlar olduğuna dikkat çekiyor.  Eren İçen, gençlere şu şekilde çağrı yapıyor: “Başka coğrafyalardan insanlarla tartışmak için, beraber atölyelere katılmak için, beraber yemek yapabilmek, beraber halay çekebilmek için Uluslararası Gençlik Yaz Kampında buluşalım. Ben geliyorum, her ülkeden gençler geliyor, sen de gelmelisin arkadaş”

ÖNCEKİ HABER

AKP İl Başkanı: Otobüsler dolmadı, Başbakana rezil olmayalım!

SONRAKİ HABER

Eğitimcilere imam hatip sürgünü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...