25 Temmuz 2014 18:14

Erdoğan'ı taşıyan YHT ilk seferinde arızalandı!

Başbakan Erdoğan'ın içinde bulunduğu Yüksek Hızlı Tren, Kocaeli girişinde durdu. Kocaeli girişinde duran trenin, teknik bir arıza nedeniyle 15 dakika beklediği bildirildi.

Erdoğan\'ı taşıyan YHT ilk seferinde arızalandı!
Paylaş

İstanbul-Ankara arasını 3.5 saate indirecek Yüksek Hızlı Tren, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların da katıldığı ilk seferinde İzmit girişinde arızalandı.

Bu sabah saat 11.55'te Ankara'dan yola çıkan Yüksek Hızlı Tren, saat 12.40'ta Eskişehir'e geldi. Başbakan ve bakanların da bulunması nedeniyle alınan güvenlik önlemlerine helikopterler de havadan destek verdi. Eskişehir Garı'nda yapılan törenin ardından Yüksek Hızlı Tren saat 15.30'da İstanbul'a gitmek üzere yoluna devam etti.

İZMİT GİRİŞİNDE KALDI


Bilecik'e uğrayan ve saat 18.30'da İstanbul Pendik Garı'nda olması planlanan Yüksek Hızlı Tren, saat 17.50'de İzmit girişindeki 42 Evler Mahallesindeki geçide geldiğinde arızalandı. Trende bir anda elektrik kesilince herkes şaşırdı.

Yetkililer, kısa süre sonra trendeki arızanın katener seyir telinin kopmasından kaynaklandığını, kopan telin tamirinin ardından yola devam edileceğini açıkladı. Arızanın giderilmesi için çalışma yapılırken, Başbakan Erdoğan ve bakanlar trende bekledi. Bu sırada çevrede geniş güvenlik önlemi alındı.

Yaklaşık 20 dakika sonra arıza giderilip tren hareket ederken, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'ın, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a, "Sayın bakınım daha önce böyle bir şey olmamıştı, hiç anlayamadık. Nedenine bakıyoruz" dediği duyuldu.

ULAŞTIRMA BAKANI: KAFAMDA SORU İŞARETLERİ VAR

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan arızaya ilişkin yaptığı açıklamada; "Kopan telden sarkan bir parça, ön cama çarparak çatlattı. Güvenlik tedbiri amacıyla tren durduruldu. Enerjiyi biz kestik" dedi. Elvan, "Sabotaj olmayabilir fakat kafamda soru işaretleri var. Bunlar teknik konular, arkadaşlar araştıracak' dedi.

BTS 'ŞOV' UYARISI YAPMIŞTI

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), bugün açılışı yapılan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattının (YHT), alt yapı ve yol üstü sistemlerinin tamamlanmadığına dikkat çekmişti. Hızlandırılmış Tren projesinin de benzer şekilde tamamlanmadan açılmasının Pamukova'da 41 kişinin ölümüne neden olduğunu hatırlatan sendika, TCDD çalışanlarının açılışa katılımının adeta zorunlu tutulmasını da eleştirmişti.

(DHA)

ÖNCEKİ HABER

\'Dönüşümü\' sanatla anlatıyorlar

SONRAKİ HABER

AKP İl Başkanı: Otobüsler dolmadı, Başbakana rezil olmayalım!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...