25 Temmuz 2014 16:33

'Kahire'de doğmuş, 30 yaşında gelmiş, biz bu toprağın evladıyız'

Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara ile İstanbul arasını 3.5 saate indirecek YHT hattının Eskişehir'deki ilk açılış töreninde konuştu. Başbakan Erdoğan konuşmasında, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayları Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş'ı hedef aldı.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara ile İstanbul arasını 3.5 saate indirecek YHT hattının Eskişehir'deki ilk açılış töreninde konuştu. Başbakan Erdoğan konuşmasında, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayları Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş'ı hedef aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK'de görev yaptığı yılları hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Bunlar o dönem bizim ölülerimizi rehin aldılar. Sana 3 koyun versek kaybedersin. Seni biz gördük ve iyi biliriz" diye konuştu. Erdoğan, açılışı, 3 kez sabotaj yapıldığı gerekçesiyle ertelenen YHT konusunda muhalefeti suçlayarak şöyle konuştu: "Bunlar milletin iradesine saygı duymuyorlar. Bunlar Pensilvanya ile işbirliği içinde. Türkiye'yi durdurmak istediler. Bu zihniyet yüksek hızlı trene sabotaj düzenleyen zihniyettir. Bunlar Türkiye'yi kara trene mahkum etmek istiyor. Eski Türkiye'ye dönmek istiyorlar. Koalisyon günlerine, yasak, yolsuzluk, yoksulluk günlerine Türkiye'yi geri götürmek istiyorlar."

Türkiye’de İsrail’in yandaşları olduğunu öne süren Erdoğan, muhalefeti şu sözlerle eleştirdi: "Malum medya İsrail’in işini kolaylaştırmak için her tür çirkinliği yapıyor. Ahlaksızca iftiralardan geri durmuyorlar. Gündemi Gazze'den başka yere çekmeye çalışıyorlar. Bizim Gazze için susmamızı istiyorlar. Bunun için de Türkmen kardeşlerimizi istismar ediyorlar. Ey CHP, MHP sizin Türkmen kardeşlerimizle ne işiniz var. Onlara her tür maddi, manevi yardımı yapan biziz." diye konuştu.

'BEN EMREDERSEM NE OLACAK?'


Adana’da durdurulan TIR’lar için "Ben durdursam ne olacak?" diyen Başbakan Erdoğan, şöyle dedi: "Ey CHP, MHP ya sizin Türkmen kardeşlerimizle ne işiniz var. Her türlü yardımı yapan biziz. MİT’in TIR'ını durdurup arayanlar Pensilvanya idi. Cumhuriyet gazetesi diyor ki, ‘Bu TIR’lar Başbakan'ın emriyle durduruldu.’ Gerçi burada benim emrim yok. Ben emredersem ne olacak? MİT’in TIR'ını durduramazsın kardeşim, buna yetkin yok. Durdurulan TIR’lar Türkmenlere insani yardım götürüyordu. Bunlar Türkmenlere değer verseydiler, bunları yapmazlardı. 3 oy için Türkmenlerin hayatlarını tehlikeye sokuyorlar."

'KAHİRE’DE DOĞMUŞ, 30 YAŞINDA GELMİŞ'

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu’nu da eleştiren Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Bunların derdi dalkavukluk. Yoksa bu kadar ahlaksız davranmaz. Adayları diyor ki, ‘Gazze’yi bırak, Rabia’yı bırak, Türkmenlere bak.’ Bak bak sen 1 ayda nasıl da konuşuyor. Nasıl da dümen suyuna girmiş. Ben bu kadar kabiliyetli olduğunu sanmıyordum. Kahire’de doğmuş, 30 yaşında gelmiş. Hangi toprağın evladı, neden bahsediyorsunuz siz? Burada doğduk, buranın evlatları biziz. Çok daha fazla muhatap olacak değilim. Bizim için Gazze milli, insani meseledir. Sonuna kadar yanlarında olacağız."

'DEMİRTAŞ, TEHDİTLE BU İŞ OLMAZ'


HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı da eleştiren Başbakan, "Bir aday var HDP'nin adayı. Maalesef doğuda, güneydoğuda olduğu gibi vatandaşı tehdit ediyor. Tehditle bu iş olmaz" dedi. (ESKİŞEHİR)

ÖNCEKİ HABER

Yüksek gerilim hattına dokunan işçi öldü

SONRAKİ HABER

6 polise meslekten ihraç kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa