25 Temmuz 2014 15:23

Kadınlar yine öldü yine şiddet gördü

Hükümet ne kadar “Kadına yönelik şiddet yasasında değişiklik yaptık” derse desin, yasalar kadını hâlâ korumuyor. Dün iki kadının katledildiği Türkiye’de, bir kadın da adeta vahşete maruz kaldı.

Kadınlar yine öldü yine şiddet gördü
Paylaş

Hükümet ne kadar “Kadına yönelik şiddet yasasında değişiklik yaptık” derse desin, yasalar kadını hâlâ korumuyor. Dün iki kadının katledildiği Türkiye’de, bir kadın da adeta vahşete maruz kaldı.

Denizli’nin Buldan ilçesinde uzun süredir ayrı yaşadığı eşinin tekrar bir araya gelmeyi kabul etmemesini gerekçe gösteren T.Y, dün saat 06.30’da Antalya’dan Denizli’nin Buldan ilçesindeki kayınpederinin evine geldi. Ayrılmalarının ardından burada bir ekmek fırınında çalışan eşinin işe gitmek için evden çıkmasını beklediği öğrenilen T.Y, iddiaya göre kapının açılmasıyla birlikte içeri daldı.

15 ve 17 yaşındaki iki oğlunun annesi Aylin Y.’yi iterek kapıyı kapatan T.Y, kısa süren tartışmanın ardından belinden çıkardığı tabancayla dehşet saçtı. Önce eşi Aylin Y.’yi başından vurarak öldüren T.Y, bu sırada kendisine müdahale etmek isteyen kayınvalidesi Türkan Conker ve kayınbiraderi Nail Conker’e de birer el ateş edip kaçtı. Karın boşluğundan yaralanan Türkan Conker ile kasığından yaralanan Nail Conker, silah sesini duyan komşularının haber vermesi üzerine gelen 112 Acil servis ekibi tarafından Denizli Devlet Hastanesine kaldırılarak, tedaviye alındı. Polis, olayın ardından kaçan T.Y’nin yakalanması için çalışma başlattı. (DENİZLİ)


EŞİ OTOMOBİLLE AYAKLARINI EZDİ
Aksaray’da 30 yaşındaki Mehmet A, iddiaya göre tartışma sonucu otomobille 6 aylık hamile olan 27 yaşındaki 1 çocuk annesi Fadimana Ç.’nin ayaklarının üzerinden geçti.
Olay, Kurtuluş Mahallesi’nde meydana geldi. İşsiz Mehmet A, birlikte yaşadığı Fadimana Ç.’ye, yakınlarını ziyaret için köye gitmek istediklerini söyledi. Fadimana Ç. de kabul etmedi. Bunun üzerine çift arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından Mehmet A, 1.5 yaşındaki kızını yanına alıp, otomobiliyle köye gitmek üzere yol çıkmak istedi. İddiaya göre hamile kadın da otomobilin önüne geçerek, “Kızımı nereye götürüyorsun? Beni çiğnemeden gidemezsin” dedi. Mehmet A. da, otomobili kadının üzerine doğru hareket ettirdi. Bu sırada kadın yere düştü. Mehmet A. ise otomobiliyle yere düşen kadının ayaklarını ezip kaçtı.
Tedavi altına alınan genç kadın, “Kocam beni sürekli dövüyor” dedi. (AKSARAY)


Otel odasında ölü bulundu

Afyon’nun Sandıklı ilçesinde erkek arkadaşıyla bir otelde kalan 33 yaşındaki Pınar Eti, odasında ölü bulundu. Olayla ilgili Eti’nin erkek arkadaşı Kadir B. gözaltına alındı.
Kadir B.’nin kaldığı odada saat 10.00 sıralarında temizlik yapmak isteyen görevliler, yatakta hareketsiz yatan Pınar Eti’yi uyandırmak istedi. Görevliler, Eti’nin hareket etmemesi üzerine 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. Otele gelen sağlık görevlileri, Pınar Eti’nin yaşamını yitirdiğini tespit etti. Polis ve cumhuriyet savcısının incelemesinden sonra Pınar Eti’nin cenazesi Sandıklı Devlet Hastanesi morguna gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, Pınar Eti’nin erkek arkadaşı Kadir B.’yi gözaltına aldı. (AFYON)

ÖNCEKİ HABER

Milyonlar, Gazze ve Kudüs için yürüdü

SONRAKİ HABER

YHT için Pamukova uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa