25 Temmuz 2014 12:04

Kamelyalı Kadın da gitti

Tiyatro ve sinema oyuncusu Çolpan İlhan bugün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 78 yaşında vefat eden İlhan, Türkiye edebiyatının önemli şairlerinden Atilla İlhan’ın kız kardeşi ve Yeşilçam’ın unutulmaz aktörlerinden Sadri Alışık’ın da eşiydi.

Kamelyalı Kadın da gitti
Paylaş

Tiyatro ve sinema oyuncusu Çolpan İlhan bugün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 78 yaşında vefat eden İlhan, Türkiye edebiyatının önemli şairlerinden Atilla İlhan’ın kız kardeşi ve Yeşilçam’ın unutulmaz aktörlerinden Sadri Alışık’ın da eşiydi.

İzmir’de doğan ve İstanbul Belediye Konservatuarı ve Devlet Güzel Sanatlar Akademisi resim bölümünden mezun olduktan sonra akademideki arkadaşlarıyla birlikte “Akademi Tiyatrosu” adıyla bir tiyatro grubu kurarak 1957 yılında sanat hayatına başladı. Aynı yıl içerisinde hem ilk sinema filmi “Kamelyalı Kadın” hem de ilk tiyatro oyunu “Sevgili Gölge”de başrol oynadı. Oğlu Kerem Alışık’ın dünyaya gelmesiyle sanat hayatına ara veren İlhan, 1960’ların ortasında sanat hayatına geri dönerek 300’e yakın filmde rol aldı. 1970'lerin sonlarına doğru sanatçı sinema kariyerine son verdi ve moda çizimleri yapmaya yoğunlaştı.

ÇOLPAN İLHAN EŞİ SADRİ ALIŞIK’IN YANINA DEFNEDİLECEK

Çolpan İlhan, Pazar günü Zincirlikuyu mezarlığında eşi Sadri Alışık’ın yanına defnedilecek. Usta oyuncu için Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde tören düzenlenecek.

Çolpan İlhan’ın Nişantaşı’nda bulunan evi önünde bekleyen basın mensuplarına torunu Sadri Alışık açıklama yaptı. İlhan’ın kalp yetmezliği sıkıntısı yaşadığını belirten Alışık “Annemizi, ustamızı, ailemizin onurunu kaybettik. Hiç beklemediğimiz, ani gelişen bir olayla bu günü yaşıyoruz. Kalp yetmezliği vardı ama bu beklemiyorduk” şeklinde konuştu.

Taziye için İlhan’ın evine gelen oyuncu Seray Sever “Beraber vakit geçirdiğim, anne gibi gördüğüm, sizler için duayen, benim için aileden biriydi” dedi. Çolpan İlhan’ın çalışanları da  duydukları üzüntüyü dile getirdiler. Usta sanatçı için Pazar günü saat 10:30’da Muhsin Ertuğrul sahnesinde anma töreni gerçekleştirilecek. İlhan’ın naaşı Teşvikiye caminde kılınacak öğle namazının ardından eşi Sadri Alışık’ın mezarının bulunduğu Zincirlikuyu mezarlığına defnedilecek.


‘ÇOLPAN BİR YILDIZ ADIDIR’

Çolpan İlhan’ı dostları, meslektaşları ve izleyicileri sosyal medyadan mesajlarla uğurladı:

Özen Yula (Tiyatro sanatçısı): Çok değerli oyuncu Çolpan İlhan yıldızlara karışmış, bu gece uzaklardan ışıldayacak sevenlerine.
Devrim Evin (Tiyatro sanatçısı) : Çolpan İlhan’ı kaybetmişiz ...Başımız sağolsun..
Songül Öden (Tiyatro sanatçısı): Canimiz ustamız her şeyimiz Çolpan İlhan’ı kaybettik.. Sözcük bitti..
Tiyatro Eleştirmenleri Birliği: Tiyatro ve sinemamızın ustalarından Çolpan İlhan’ı kaybetmiş olmanın onulmaz üzüntüsü içindeyiz.
Yavuz Bingöl (Sanatçı): Yol gösteren, nezaketli, tiyatro aşığı, yardim sever, canimiz, annemiz ablamız... Her şeyimizdi Çolpan ilhan. Kaybetmenin derin acısı içindeyim.
Sevinç Erbulak  (Tiyatro Sanatçısı) : “Birlikte oynadığımız günler doldu şu an odama. Ne güzel öğretmişti bize Çolpan İlhan. Nurlarda uyusun, yolu açık olsun.”
Selçuk Yöntem ‏(Oyuncu): “Çok çok üzüldüm. Değerli bir sanatçımız sanat ortamının rengi  Çolpan İlhan mekanın cennet olsun.”
Senem Demircioğlu (Opera Sanatçısı): “Bir haftada daha ne kadar değer kaybedilebilir. Çolpan İlhan, ışıklarla...”
Ahmet Hakan (Gazeteci): Çolpan bir yıldız adıdır (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Cezayir uçağının enkazına ulaşıldı

SONRAKİ HABER

Maden ocağına karşı kendilerini zincirlediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...