29 Haziran 2011 09:58

Dış basında yemin krizi

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku milletvekillerinin Meclise gitmemesi, CHP’li vekillerin de yemin etmemesi dış basında da geniş yer buldu.Wall Street Journal, CHP’nin TBMM’de yemin etmeme eylemi için “büyük ölçüde sembolik” dediği haberinde, Blok milletvekillerinin boykot kararını ise “daha ciddi&r

Dış basında yemin krizi
Paylaş

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku milletvekillerinin Meclise gitmemesi, CHP’li vekillerin de yemin etmemesi dış basında da geniş yer buldu.

Wall Street Journal, CHP’nin TBMM’de yemin etmeme eylemi için “büyük ölçüde sembolik” dediği haberinde, Blok milletvekillerinin boykot kararını ise “daha ciddi” olarak niteledi. New York Times, “Türkiye’de kanun yapıcıları, protesto için yemin etmeyi reddetti” derken BBC, “Boykot, demokratik gelişmeyi tehdit eden eski fay hatlarını gözler önüne serdi” dedi.

Wall Street Journal, “Türk Parlamentosu Boykot ile Başlıyor” başlıklı haberinde “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerde net bir zafer elde etmiş olabilir ama 550 seçilmiş milletvekilinden üçte birine yakın bölümünün, ant içmeyi reddettiği salı günü yeni bir anayasayı konsensüs ile hazırlama taahhüdü zorda görünüyordu” yorumunu yaptı.
Haberde, “Yemin etme töreni sadece sembolik ancak bu boykotlar, ‘Bu parlamento meşru değil’ demenin çok etkili bir yoludur, bu nedenle bu kriz çok önemli” ifadelerine yer verildi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC de, “Muhalefet, Parlamentodaki Yemini Boykot Ediyor” başlığını taşıyan haberinde “Salı günkü boykot, bu ülkenin demokratik gelişmesini hâlâ tehdit eden eski fay hatlarını gözler önüne serdi” dedi. BBC haberinde bağımsız adayların ve CHP’nin tavrının AKP’nin yeni anayasa konusunda çalışmaya başlamasını zorlaştıracağı belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Laledere Deltası’nda sanayileşme felakete davetiyedir

SONRAKİ HABER

CHP’li muhalifler için son hafta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...