25 Temmuz 2014 06:00

Sıra ANSAN’ın bahçesinde

Türkiye Yazarlar Sendikası üyelerinden şair Şükrü Erbaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, Antalya Sanatçılar Derneği’nin (ANSAN) Kale Kapısı’ndaki bahçesini, derneğin elinden almak için ihtar çektiğini ve sözleşmeyi tek taraflı iptal etme yoluna gittiğini belirtti.

Sıra ANSAN’ın bahçesinde
Paylaş

Türkiye Yazarlar Sendikası üyelerinden şair Şükrü Erbaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile ilgili açıklamada bulundu. Erbaş yaptığı açıklamada, Menderes Türel’in, kente kültür ve sanat etkinlikleri sunan Antalya Sanatçılar Derneği’nin (ANSAN) Kale Kapısı’ndaki bahçesini, derneğin elinden almak için ihtar çektiğini ve sözleşmeyi tek taraflı iptal etme yoluna gittiğini belirtti.

Erbaş, Antalya’da yaşayan pek çok insanın soluk aldığı bu mekânın yağmalanmasını önlemek için herkese, “Yıllardır Antalya dışından, Antalya Sanatçılar Derneği’nin davetlisi olarak bu kente gelen yazar, şair, eleştirmen, ressam, müzisyen ve gazeteci bütün arkadaşlarımın, bu sanat düşmanı, kültür yoksunu uygulamaya karşı, bulundukları yerlerden bir biçimde seslerini çıkarmalarını, konuyu acilen duyarlı çevrelerin ilgisine sunmalarını, Antalya’da yaşayan pek çok insanın soluk aldığı bu mekânın yağmalanmasını önlemek için ellerinden geleni yapmalarını bütün içtenliğimle diliyorum.” ifadeleriyle çağrıda bulundu. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Aleviler Rojava için BM’ye başvurdu

SONRAKİ HABER

TGC\'nin Basın Özgürlüğü Ödülleri sahiplerini buldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa