25 Temmuz 2014 06:00

Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol!

Merhaba ben Kayseri OSB’de çalışan bir metal işçisiyim ülkemizde gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı seçimi var. Karşımıza üç aday çıkarıldı. Biz işçiler olarak hangisine oyumuzu vermeliyiz?

Ya olduğun gibi görün  ya göründüğün gibi ol!
Paylaş

Metal işçisi/KAYSERİ

Merhaba ben Kayseri OSB’de çalışan bir metal işçisiyim ülkemizde gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı seçimi var. Karşımıza üç aday çıkarıldı. Biz işçiler olarak hangisine oyumuzu vermeliyiz? Ben seçimlere şöyle yaklaşıyorum:
Birbirinden ayrı gözüken üç aday var ama baktığımızda üçü farklı partilerden gösterilmesine karşın iki adayın kafa yapıları aynı. Mesele Ekmelettin İhsanoğlu... Seçim çalışmalarına Hacı Bektaş-ı Veli türbesinde dua ile başladı. Gerek içinde bulunduğu İslam Konferansı sekreterliği yapmış biri gerekse yazar çizer bir kişiliği var. Ama yazılarında çoğunlukla Cumhuriyet’i ve Atatürk’ü aşağılayıcı bir dil kullanıyor. Ve bu insan CHP’nin önerdiği bir aday.
Soruyorum; niye Hacı Bektaş-ı Veli türbesinden başlıyorsun niye kendin gibi olan sana daha doğru gelen türbeden dua ederek başlamıyorsun?
İkinci aday ise R. Tayyip Erdoğan, onu anlatmaya gerek yok diye düşündüm. Ama birden asıl bu adayı anlatmam gerektiğini fark ettim. Sorarım size 2002’de iktidara geldikten sonra işçilerin hakları, bir bir patronlar tarafından korkutularak baskıyla ve hükümetin yandaş politikalarıyla eksildi.
Gördük Soma’da yaşananları... Patronların kâr hırsıyla işçileri ne hale getirdiğine hepimiz şahit olduk. Somada 301 işçi ihmaller ve devletin yanlış politikaları sebebi ile öldü. Şişecam işçilerinin grevi ise devlet tarafından yasaklandı ve Türkiye genelinde bir sürü işçi haksızlığa uğradı. Tek tek yazsam gazeteye sığmaz. Hepimiz biliyoruz bu ülkede başbakandan habersiz kuş uçmaz vaatlerin arasında başkanlık veya yarı başkanlık sisteminden bahsederek oy istiyor. Kürtlerin gözünü boyamak için demokratikleşme paketi adı altında yasa çıkarıyor cumhuriyetçilerden oy alabilmek için seçim çalışmalarına Samsun ve Erzurum’dan başlıyor gerek CHP ve MHP’nin çatı adayı gerekse AKP’nin adayı demokrasi yanında ve onu savunan olarak görünmeye çalışıyorlar. Bu neyin ispatıdır sorarım. Günah mı çıkarıyorsunuz. Biri ben Alevileri anlarım ayrım yapmam diğeri ise ben cumhuriyetçiyim demeye çalışıyor. Keşke Ekmeleddin İhsanoğlu seçim çalışmalarına Hz. Mevlana’nın türbesine gidip ilk seçim çalışmalarına orada dua ederek başlasaydı en azından Mevlana’nın ya göründüğün gibi ol ya olduğun gibi görün sözünden kendine bir şeyler çıkarırdı  
Öte yandan ise AKP’nin cumhurbaşkanı adayı mitinglerinde harem selamlık uygulanması ve seçim çalışmasına da Samsun’dan başlıyor ve kendine cumhuriyetçi bir görünüm sağlamaya ve cumhuriyetçilerin oyunu almaya çalışıyor. Mevlana’nın sözleri Recep Tayyip Erdoğan için de geçerlidir.
Geldik zurnanın zırt dediği yere. HDP’nin Adayı Selahattin Demirtaş’a... İşyerindeki tartışmalarımızda kesin ve herkesin katıldığı şey Demirtaş’ın temiz ve ahlaklı siyaset yaptığı. Herkes takdirle karşılıyor. Eğer Kürt partisi olmazsa seçimlerde kesinlikle oy veririm diyenlerin sayısı çok fazla eminim. Sadece Kayseri’de değil ülkenin diğer şehirlerinde de aynı kanıda olan işçiler vardır. Ama şunu bilmek isterim Alevilerin, işçilerin, emekçilerin ve bu sistemin yanlışlarına maruz kalmış tüm halk kesimlerini temsil eden bir lider olarak görüyorum. İşçilerle ilgili Meclise en çok soru önergesi veren parti HDP’dir. 2 Temmuz da Sivas a giden tek adaydır. Bugüne kadar demokrasi ve cumhuriyete gönül vermiş hiçbir yere yedeklenme gibi bir durumu olmayan tamamen demokrasi mücadelesine gönül vermiş bir adaydır.
Görülüyor ki Mevlana’nın sözünün karşılık bulmadığı tek aday Halkların ve Değişimin Adayı Selahattin Demirtaş.

ÖNCEKİ HABER

Deri işçisi zam istiyor

SONRAKİ HABER

Aleviler Rojava için BM’ye başvurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...