24 Temmuz 2014 08:42

Bizi gözetlemek için kamera taktılar

Bu mektubumu dolaylı yollardan göndermek zorunda kalıyoruz. Kalmakta olduğumuz hapishane idaresi dışarıya yazmakta olduğumuz mektuplarımıza ve evraklara, 'hapishane idaresini kamuoyu nezdinde yıpratarak hedef göstermeye çalıştığımız ve iddialarımızın asılsız olduğu' gerekçesiyle el koyuyor.

Bizi gözetlemek için kamera taktılar
Paylaş

Ramazan Şevket YILMAZ
1 No’lu F Tipi Hapishane
Kandıra/Kocaeli

Öncelikle sevgi ve selamlarımızı gönderiyoruz.
Bu mektubumu dolaylı yollardan göndermek zorunda kalıyoruz. Kalmakta olduğumuz hapishane idaresi dışarıya yazmakta olduğumuz mektuplarımıza ve evraklara, “hapishane idaresini kamuoyu nezdinde yıpratarak hedef göstermeye çalıştığımız ve iddialarımızın asılsız olduğu” gerekçesiyle el koymakta ve sizlere ulaşmamızı engellemektedir. Bizlere başka yol bırakmadıkları, üstelik cezalandırmak istedikleri için ailelerimiz aracılığı ve sizlerin yardımlarıyla sesimizi kamuoyuna duyurmak istedik. Göndermiş olduğumuz evraklardan da anlaşıldığı gibi bizlere verilen 7-10 gün arası hücre cezalarının nedenini aktarmak istiyoruz.
Bulunmakta olduğumuz hapishanede bir süredir kalmakta olduğumuz üç ve tek kişilik hücrelerin, kısacası yaşam alanlarımızın içini gözetleyecek şekilde kameralar takılması hazırlığı yaşanıyordu. Biz sol siyasi tutsaklar olarak bu konuda hapishane idaresini uyarmış ve bu uygulamanın özel hayata müdahale olduğunu, güvenlik gerekçesi ileri sürülerek takılmak istenen kameralarla amaçlananın biz siyasi tutsakları psikolojik baskı altında tutmak ve denetlemek olduğunu, eğer kameralar takılırsa bu kameraları kıracağımızı ve bu kameralı taciz işkencesini asla kabul etmeyeceğimizi belirtmiştik. Buna rağmen 28 Mayıs 2014 tarihinde, saat 21.30 civarı kameralar havalandırma duvarlarına takılmıştır. Bizlerde belirttiğimiz üzere bu kameraları insanlık onurunun gereği olarak kırmış, bazı arkadaşlarımızda yakmıştı. Şu an havalandırmalarımızda kameralar -kırılan ve yakılan hücrelerde- bulunmamaktadır fakat ileride kameralar tekrar takılır mı bilemiyoruz. Bildiğimiz tek şey, bu uygulamaya asla izin vermeyeceğimizdir.
Kamera kırma olayından sonra hapishane idaresi bizlere 7-10 gün arası hücre cezası verdi. Bununla da yetinmediler, hakkımızda Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak daha fazla ceza almamız için uğraştılar fakat Savcılık ‘Kamu Adına Kovuşturmaya Yer Olmadığına’ karar verdi.
Yaşadığımız bu olayları mektuplar yazarak sizlere, sizler aracılığı ile kamuoyuna duyurmak istedik ama bunu da mektubumun başında aktardığım nedenlerden dolayı engellediler.
Yaşadıklarımızı sizlerin aracılığınızla duyurmak istiyoruz. Sizlerin ve kamuoyunun duyarlı davranmasını bekliyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Çoğunluk anlayışı daha da zayıflatır

SONRAKİ HABER

Devlet şimdi de gençliğimi benden almak istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...