29 Haziran 2011 09:37

Yemen’de taraflar çatışıyor

Yemen’de bir askeri yetkilinin, aracının altına koyulan bombanın infilak etmesi üzerine öldüğü bildirildi. Polisten bir yetkili, 31. Birliğin Komutanı Albay Halid El Habişi’nin Yemen’in güneyindeki Aden kentindeki saldırıda hayatını kaybettiğini, saldırının failinin henüz bilinmediğini kaydetti. Albayın cesedinin parçaland

Yemen’de taraflar çatışıyor
Paylaş

Yemen’de bir askeri yetkilinin, aracının altına koyulan bombanın infilak etmesi üzerine öldüğü bildirildi. Polisten bir yetkili, 31. Birliğin Komutanı Albay Halid El Habişi’nin Yemen’in güneyindeki Aden kentindeki saldırıda hayatını kaybettiğini, saldırının failinin henüz bilinmediğini kaydetti. Albayın cesedinin parçalandığını belirten aynı kaynak, patlamanın şiddetiyle yakındaki bir evde yangın çıktığını aktardı. Albay El Habişi, 2 hafta içinde Aden’de benzer şekilde öldürülen ikinci askeri yetkili oldu. Yemende güvenlik güçlerinin başkent Sena’nın kuzeyindeki bazı köylere saldırı düzenlemesi sonucu en az 3 kişinin hayatını yitirdiği bildirildi.

ORDU YEMEN KÖYLERİNE SALDIRIYOR

Yemen’de Naham Aşiret Lideri Şeyh Ali Yusuf tarafından yapılan açıklamada, Yemen hava kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarının, başkent Sena’nın 30 kilometre kuzeyindeki Naham dağlarındaki bazı köylere saldırı düzenlediği ve saldırıda en az üç kişinin öldüğünü söyledi.

Naham Aşireti Lideri Şeyh Ali Yusuf açıklamasında, saldırıda, yaklaşık 50 evin tahrip edildiği ve yüzlerce kişinin de bölgeye terk etmek zorunda kaldığını dile getirdi. Yemen halkı, 2011 ocak ayının başından bu yana, ülkede 32 yıldır iktidarda bulunan Ali Abdullah Salih’in iktidardan devrilmesi için gösterilere başlamıştı.

O tarihten bu yana çıkan olaylarda yüzlerce kişi hayatını yitirmiş binlerce kişi de yaralanmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Rusya elektriği kesti

SONRAKİ HABER

İran: Bunlar Batı medyasının gerçek dışı haberleridir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...