29 Haziran 2011 09:36

Rusya elektriği kesti

Büyük devalüasyonla ekonomisi çöken ve dış borç arayışı içinde olan Beyaz Rusya’nın bu sefer de elektriği kesildi.Rusya ,vadesi çoktan dolan 43 milyon dolarlık elektrik borcunu ödemediği için ülkeye elektrik sevkiyatını durdurdu. Yetkililer ortada politik bir durum olmadığını durumun tamamen ekonomik sebe

Rusya elektriği kesti
Paylaş

Büyük devalüasyonla ekonomisi çöken ve dış borç arayışı içinde olan Beyaz Rusya’nın bu sefer de elektriği kesildi.

Rusya ,vadesi çoktan dolan 43 milyon dolarlık elektrik borcunu ödemediği için ülkeye elektrik sevkiyatını durdurdu. Yetkililer ortada politik bir durum olmadığını durumun tamamen ekonomik sebeplerden kaynaklandığını aktardı. Rusya’nın elektrik ihraç eden tekel şirketi Inter RAO’nın nisan ve mayıs aylarına ait elektrik borcunu haziran sonuna kadar ertelediğini ancak herhangi bir ödeme yapılmamasının ardından şartelleri indirmek zorunda kaldıkları belirtildi. Inter RAO yetkilileri, “Herhangi bir ödeme yapılmadı. 29 Hazirandan itibaren elektrik sevkiyatını kestik. Belarus’un önümüzdeki günlerde ödeme yapmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Seçin, Belarus’un elektriğinin kesilmesinin siyasi bir gerekçesi olmadığını, sadece iki şirket arasındaki teknik konulardan kaynaklandığını söyledi. Moskova ise kredi karşılığında Minsk’in devlete ait şirketlerden 7.5 milyar dolarlık mal varlığını özelleştirmesini istiyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Almanya’ya Çin çıkarması

SONRAKİ HABER

Yemen’de taraflar çatışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...