22 Temmuz 2014 22:58

Casusluk Operasyonu medyaya böyle yansıdı

Emniyet mensuplarına yönelik 'casusluk operasyonu', hükümete yakın medya grupları tarafından ‘paralele operasyon’ şeklinde verilirken özellikle zamanlamaya dikkat çekildi. Operasyonun, polisler Hakan Fidan’a kelepçe takacaklarken yapıldığına işaret edildi. Cemaat destekli gazetelerse operasyona tepki gösterdiler.

Casusluk Operasyonu medyaya böyle yansıdı
Paylaş

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, sabaha karşı yapılan operasyonda çok sayıda polisin gözaltına alınması sosyal medyada ve İnternet sitelerinde dikkat çekici ayrıntılarla sunuldu.
Emniyet mensuplarına yönelik 'casusluk operasyonu', hükümete yakın medya grupları tarafından ‘paralele operasyon’ şeklinde verilirken özellikle zamanlamaya dikkat çekildi. Operasyonun, polisler Hakan Fidan’a kelepçe takacaklarken yapıldığına işaret edildi. Cemaat destekli gazetelerse operasyona tepki gösterdiler. Zaman gazetesinin İnternet sitesi gün boyu onlarca haber geçti. Zamanın başlıkları şu şekildeydi: “Zarrab’a Kelepçe Vurmayan Polislere Kelepçe”, “Yolsuzlukları Ortaya Çıkaran Polislere Sahur Vakti Operasyon”, “İsrail’e Gücü Yetmeyen Zavallılar Polislere Sahurda Saldırdı”
Taraf’ın İnternet sitesinde de benzer başlıklar vardı. Gazete özellikle yolsuzluk operasyonu yapan polislerin gözaltına alınmasına dikkat çekti: “Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu Yapan Polislere Gözaltı” denilerek verildi. Bugün İnternet sitesi ise operasyonun sahur vakti yapılmasına dikkat çekti.

ZAMAN BİLİYOR MUYDU?
Gözaltına alınanlardan  17 ve 25 Aralık operasyonlarının Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı, önceki gece geç saatlerde Twitter’dan yaptığı açıklamada hükümetin Filistin konusundaki etkisizliği, böcek operasyonunun başarısız olması ve paralel iddialarına yönelik henüz bir operasyon yapılmamış olduğunu belirterek, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi operasyon yapılabileceğine dikkat çekti. Bu twitten hemen sonra bir operasyon gerçekleşmesi dikkat çekti.
Bir diğer ayrıntı da Zaman gazetesinin operasyonu önceki gün hem sitesinden hem de Twitter’dan duyurmasıydı. Haliyle  Zaman’ın bu duyurusu “Zaman operasyon yapılacağını nereden biliyordu?​” sorusunun doğmasına neden oldu.

Dün akşam, zaman.com.tr’de saat 20.04’te yayımlanan haberde, “17 ve 25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu’nda görev alan polislere yapılacağı iddia edilen operasyonlar için bazı gazetecilerin savcılık ve polis kaynaklarınca önceden haberdar edildiği ileri sürüldü” dendi.

SALI OPERASYONU
Operasyon, salı günü sabaha karşı yapıldı. KCK, Balyoz ya da Ergenekon operasyonlarını salı ve cuma günleri yapan polislerin salı günü bir gece baskını ile evlerinden alınmaları bir İroni olarak sosyal medyaya da yansıdı.

STV SPİKERİNDEN TEPKİ
Cemaate yakınlığı ile bilinen Samanyolu Yayın Grubu Ankara Temsilcisi Abdullah Akadiroğlu, Twitter’da Cemaati hedef alan operasyona tepki gösteren isimler arasında yer alırken “Gazze’de yaşanan katliam karşısındaki acizliğini perdelemek için kendi ülkende masum insanlara operasyon planlıyorsan İsrail kadar zalimsin.” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD, Avrupa ve Türkiye\'den İsrail\'e uçuşlar durduruldu

SONRAKİ HABER

Zeynep Altıok, Anka\'yı anlattı: Barışı biz getireceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...