29 Haziran 2011 09:22

Savcılığın ‘toplu mezar’ kararı üst mahkemeye taşındı

Dersim’in Çemişgezek ilçesinde 19 PKK’liye ait olduğu iddia edilen toplu mezarın açılması için Çemişgezek Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran ailelerin şikayet dilekçelerinin gönderildiği Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, takipsizlik kararı verdi. Kararın ardından aileler Av. Reyhan Helin Kuloğlu arac

Savcılığın ‘toplu mezar’ kararı üst mahkemeye taşındı
Paylaş

Çemişgezek’te 1 Nisan 1996 yılında kimyasal silahlarla topluca öldürüldüğü iddia edilen 19 PKK’liye ait olduğu belirtilen toplu mezarın açılması için aileler, ocak ayında Çemişgezek Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe ile başvurmuştu. Çemişgezek Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilerini aştığı gerekçesi ile başvuran ailelerin şikayet dilekçelerini Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığına göndermişti. Savcılık, başvuruya karşı “Olayla ilgili açılan soruşturmanın 10 yılını doldurduktan sonra kapatıldığı, belediye personellerinin cenazeleri usulüne göre defnettiği, askeri yetkililerin aileleri bulamadığı için cenazeleri teslim etmediği ve ortada bir suç unsurunun olmadığı” iddialarıyla takipsizlik kararı verdi.

Takipsizlik kararı üzerine aileler Av. Reyhan Helin Kuloğlu aracılığı ile bir üst mahkeme olan Diyarbakır Özel Yetkili Mahkemeye başvurdu. Kuloğlu, savcılığın toplu mezarın açılması kararını, takipsizlik kararına dönüştürdüğünü ifade ederek, bu kararın hukuksuzluk olduğunu söyledi. (DersimDİHA)

ÖNCEKİ HABER

İsveç’ten AKP ve YSK’ya tepki

SONRAKİ HABER

20 tarım işçisi zehirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...