22 Temmuz 2014 16:28

‘AVM’den değil esnaftan alın’ çağrısı

İzmir’de yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi kolları sıvayan Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası yöneticileri, bayram alışverişlerini ilçe esnafından yapmaya çağırdı.

Paylaş

İzmir’de yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi kolları sıvayan Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası yöneticileri, bayram alışverişlerini ilçe esnafından yapmaya çağırdı. Oda Başkanı Turan Yazgan, “Tüketicilerin esnaf sanatkarlara sahip çıkmasını istiyoruz. Arife günleri dolup taşan yabancı sermayeli AVM’ler yerine, bu kez insanları mahallesindeki esnafa yönlendirmek istiyoruz. Bunun için bin adet broşür bastırdık. Esnafın toplumsal önemini anlatan broşürleri Bucalılara dağıtıyoruz” dedi.
Üyelerinin sadece ekonomik alanda değil, sosyal ve kültürel hayatta da önemli işlevlere sahip olduğunu belirten Yazgan, her ailede bir esnaf veya zanaatkar bulunduğuna dikkat çekti.
Turan Yazgan, “Bir türlü çıkmayan AVM yasası nedeniyle büyüklerin haksız rekabeti karşısında yaşam mücadelesi veren, yetersiz sermayesi nedeniyle büyüyemeyen ve kendini geliştiremeyen esnaf sanatkarların uzanacak dalları olalım. Unutmayalım, bir mahalledeki esnafın ışıkları sönerse sokak zifiri karanlık olur. Bayram arifesinde alışverişlerimizi yabancı sermayeli AVM’lerden değil, mahallemizin emektarı, dostumuz, akrabamız olan kendi esnafımızdan yapalım.” çağrısında bulundu. (İZMİR)

ÖNCEKİ HABER

Ev işçileri kölelik yasasına hayır dedi

SONRAKİ HABER

İşte yoksulluk tablosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa