22 Temmuz 2014 06:00

Önce İsrail’e verdiğin yakıtı açıkla

Bütün Filistinli anneler ölmeli” diyen İsrailli vekile tepki gösterirken dünyadaki kadın örgütlerini İsrail’e karşı bir şey yapmamakla suçlayan Başbakan Erdoğan’a CHP ve HDP’li kadın vekillerden tepki geldi.

Önce İsrail’e verdiğin yakıtı açıkla
Paylaş

Tuba GÜNGÖR
İstanbul


Bütün Filistinli anneler ölmeli” diyen İsrailli vekile tepki gösterirken dünyadaki kadın örgütlerini İsrail’e karşı bir şey yapmamakla suçlayan Başbakan Erdoğan’a CHP ve HDP’li kadın vekillerden tepki geldi. CHP Milletvekili Melda Onur, “Erdoğan öncelikle İsrail’e nasıl yakıt verdiğini açıklasın” derken, HDP Milletvekili Sebahat Tuncel “Erdoğan eğer bu katliama karşı olsaydı öncelikle Türkiye’nin İsrail’le ekonomik ve siyasi ilişkilerini askıya alırdı” diye konuştu.

ASIL HEDEFİ SOKAĞA ÇIKAN KADINLAR

Erdoğan’ın asıl hedefinin Türkiye’de sokağa çıkan kadınlar olduğunu söyleyen Melda Onur, “üç çocuk” dayatmalarını ve “kürtajı yasaklama girişimlerini” hatırlattı. Onur, “Erdoğan İsrail’i protesto edermiş gibi içeriye bağırıyor. Kadınlara seslenerek kadınları vuruyor. Diplomasi bağırıp çağırmakla olmaz. Öncelikle İsrail’e nasıl yakıt verdiğini açıklasın” dedi. Onur’a göre, “Başbakanın bağırması suni, zaten açıklamaları da tutarlı değil.” Erdoğan’ın miting meydanlarında kadınları, çocukları ölen anneleri yuhalattığı hatırlatan Onur, “Başbakan kadın örgütlerini diline bile almasın” diye konuştu. Ülkenin yurt dışındaki itibarını kaybettiğini belirten Onur, batının da doğunun da Türkiye’yi artık ciddiye almadığını söyledi. “Acil bir yol haritası çıkarılması gerekiyor” diyen Onur, Meclisi özel gündemle toplanmaya çağırdı.

SALDIRIYI MEŞRULAŞTIRIYOR

Sebahat Tuncel, AKP Hükümetinin uygulamalarıyla İsrail’in Filistin’e saldırısını meşrulaştırdığını söyledi. Erdoğan’ın “kendi eksik rolünü görmeden bağırıp, çağırmasının faydasının olmadığını” ifade eden Tuncel, “Erdoğan eğer bu katliama karşı olsaydı öncelikle Türkiye’nin İsrail’le ekonomik ve siyasi ilişkilerini askıya alırdı” dedi. Başbakan Erdoğan’ın Kürtlere yönelik “Çocuk da olsa gereğini yapın” sözlerini hatırlatan Tuncel, “Bütün Filistinli anneler ölmeli” diyen İsrailli vekile tepkisini de “ikiyüzlülük” olarak değerlendirdi.

SÖZLE YETİNMEMELİ
Hükümetin tepki gösteriyor gibi yaptığını ancak pratikte İsrail’i desteklediğini söyleyen Tuncel, “Erdoğan Kürdistan’da Filistin’de, Ortadoğu’da savaştan değil barıştan yana olacaksa sözle yetinmemeli” diye konuştu. AKP tabanında da İsrail’e tepkiler olduğuna dikkat çeken Tuncel, Başbakanın cumhurbaşkanlığı öncesi kendi tabanına oynadığını ifade etti. Türkiye’ye kurulan füze kalkanının İsrail’i koruduğunu da hatırlatan Tuncel, “Başbakan sadece söyleniyor” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Fiyatını bildi de derdini bilemedi

SONRAKİ HABER

Finalleri hedefliyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...