25 Şubat 2011 23:15

Alper Taş: Orta Doğu halkları isyanın mümkün olduğunu gösteriyor

ORTA doğu’daki halk isyanlarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, “Tunus’tan Mısır’a, Libya’dan Bahreyn’e, Fas’tan Yemen’e onlarca yıldır halklarını yoksulluk ve zulme mahkum eden diktatörlükleri birer birer sallayan ayaklanmalar küresel krizinin bedelini emekçilere, yok

Alper Taş: Orta Doğu halkları isyanın mümkün olduğunu gösteriyor
Paylaş

ORTA doğu’daki halk isyanlarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, “Tunus’tan Mısır’a, Libya’dan Bahreyn’e, Fas’tan Yemen’e onlarca yıldır halklarını yoksulluk ve zulme mahkum eden diktatörlükleri birer birer sallayan ayaklanmalar küresel krizinin bedelini emekçilere, yoksullara, kadınlara ve ezilen halklara ödetmeye çalışan, dünyayı geri dönüşsüz bir medeniyet krizine sürükleyen sermaye güçlerine karşı direnişin güçlü adımlarıdır” dedi.
Bölgedeki ayaklanmaların dünyadaki bütün emekçilere ve ezilenlere moral verdiğini dile getiren Taş, “Ama şimdi rehavete kapılacak zaman değil. Tunus’ta düzen güçleri kendisini toparlamaya çalışırken, Mısır’da egemenler halkın kanıyla kazandıklarını ellerinden almak için kitle hareketlerinin geri çekilmesini bekliyorlar. Bugün başkaldıran kitlelere övgüler düzenler yarın ilk fırsatta onlara ihanet edecekler. Emperyalist güçler ve egemen sınıflar kontrolü geri kazanmaya çalışmaktadırlar. Bu nedenle Orta Doğu halklarıyla dayanışmak görevimizdir” dedi. Yıllardır bu diktatörlükleri besleyen ve destekleyen ABD emperyalizmi gibi onun yolundan yürüyen AKP hükümetinin de bölge diktatörlüklerinin yanında yer aldığını ifade eden Taş, “Diktatörlerden ‘insan hakları’ ödülleri aldı. Şimdi hem ABD emperyalizmi hem de AKP hükümeti bölgedeki halk ayaklanmalarından demokrasi rolü kapmaya çalışmaktalar” ifadelerini kullandı. Taş, “Yüzyıllardır emperyalistlerce miskin olmakla, kaderci olmakla, durağan olmakla suçlanan, aşağılanan bölge halkları bugün bütün dünyaya çok önemli bir şeyi hatırlatıyor, Evet, isyan mümkündür” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan afişi Almanları kızdırdı

SONRAKİ HABER

YÖK Başkanı harçların yükseltilmesinden yana

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa