21 Temmuz 2014 23:30

Ceylanpınar'da ölen askerlerin sayısı 3'e çıktı

Ceylanpınar'a bağlı Altınköy köyü civarında devriye gezen askerler ile sınırı geçmek isteyen kaçakçılar arasında çıkan çatışmada ölen askerlerin sayısı 3'e çıktı. TSK çatışmalar sırasında en az 6 PYD mensubunun öldürüldüğünü iddia ederken YPG bu iddiayı yalanladı.

Ceylanpınar\'da ölen askerlerin sayısı 3\'e çıktı
Paylaş

Urfa'nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Rojava sınırında bulunan Altınköy köyü civarı ile Aşağı Doruklu Karakolu arasında bulunan alandan sınırı geçmek isteyen 15 kişilik kaçakçı oldukları iddia edilen bir grup ile askerler arasında çıkan çatışmada yaşamını yitiren askerlerin sayısı 3'e çıktı.

Yaşanan çatışmada askerlerden Adem Dövüşken, Yiğit Şahan ve Berat Sağırkaya ağır yaralanmış, Adem Dövüşken, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. Viranşehir Devlet Hastanesi'nden askeri helikopter ile Gaziantep'e sevk edilen Berat Sağırkaya ile yaralı olarak tedavi altına alınan Yiğit Şahan da hayatını kaybetti.

TSK'DAN CEYLANPINAR AÇIKLAMASI

Ceylanpınar'da sınır hattında çıkan silahlı çatışma sonucu 2 askerin hayatını kaybetmesinin ardından Genel Kurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yazılı açıklama yaptı.
Çatışmalar sırasında en az 6 PYD mensubunun öldürüldüğü söylenen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"3'üncü Hudut Alayı 1'inci Hudut Taburu 1'inci Hudut Bölük Komutanlığı (Ceylanpınar/ Şanlıurfa) Karadağ Hudut Karakolu sorumluluğunda bulunan Yedi Numaralı Çelik Kule bölgesindeki nöbetçiler tarafından, sınırın Suriye tarafından Türkiye istikametine yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 10-15 kişilik gruba "Dur" ikazında bulunulmuş, ikaza uymayan şahıslar tarafından, nöbetçilere ateş açılmıştır. Anılan silahlı grup tarafından açılan ateş sonucu; P. Er Adem DÖĞÜŞĞEN, P. Er Berat SAĞIRKAYA ve Shh.Onb. Yiğit ŞAHAN ağır yaralanmıştır. Yaralı personelden; P. Er Adem DÖĞÜŞĞEN Ceylanpınar Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 22.10'da şehit olmuştur. P. Er Berat SAĞIRKAYA ise, Gaziantep Üniversite Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, 22 Temmuz 2014 günü saat 02.45'te şehit olmuştur. Shh.Onb. Yiğit ŞAHAN'ın tedavisine, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde devam edilmektedir. Saldırı olayını müteakip; olay yerine, Karadağ ve Aksoy Hudut Karakollarından süratle birer Ani Müdahale Mangası sevk edilmiş olup, açılan ateşe ateşle karşılık verilmiştir. Çatışmada, en az altı PYD/PKK mensubu teröristin öldüğü değerlendirilmektedir."

YPG: OLAYLA İLGİMİZ YOK

Genelkurmay Başkanlığı’nın saldırıyı Rojava’nın silahlı gücü YPG’nin gerçekleştirdiği ve çatışmada 6 YPG üyesinin öldürüldüğü iddiasına YPG  ve çatışmanın gerçekleştiği bölgenin Rojava tarafında yer alan Serêkaniyê’nin Halk Meclisi Başkanı’ndan yalanlama geldi.

Genelkurmay’ın açıklamasının ardından DİHA’ya konuşan Serêkaniyê Binxet Halk Meclisi Başkanı Ferec Mihemed, YPG güçlerinin girdiği bir çatışma olmadığını, çatışmanın kaçakçıların kullandığı bölgede meydana geldiğini ve yaşamını yitiren ya da yaralanan tek YPG savaşçısı olmadığını söyledi.

YPG Serêkaniyê Komutanlığı da, olayın kendileriyle ilgisi olmmadığını ve yaralı ya da yaşamını yitiren üyeleri bulunmadığını belirtti.

Yine DİHA’ya konuşan gazeteci Seyit Evran ise IŞİD’e yakın kaynaklardan aldığı bilgiye göre saldırıyı IŞİD’in düzenlediğini öne sürdü. (HABER MERKEZİ)

 

 


 

ÖNCEKİ HABER

Karçel AŞ’de grev günü

SONRAKİ HABER

Sütaş direnişi yurda yayılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...