21 Temmuz 2014 22:45

Ağır Ceza Mahkemeleri ÖYM’leri aratmıyor

Özel Yetkili Mahkemelerin yerine geçen Ağır Ceza Mahkemeleri, ÖYM’leri aratmayacak kararlara imza atıyor. Antep 5. Ağır Ceza Mahkemesi, “örgüt propagandası” gerekçesiyle yargılanan 12 kişinin dosyasında, 6352 sayılı yasası gereği “örgüt propagandası” suçlarının ertelenmesi kararı görmezden gelerek ayrı ayrı 2 buçuk yıl hapis cezası verdi.

Ağır Ceza Mahkemeleri ÖYM’leri aratmıyor
Paylaş

Nazım DAŞTAN

Özel Yetkili Mahkemelerin yerine geçen Ağır Ceza Mahkemeleri, ÖYM’leri aratmayacak kararlara imza atıyor. Antep 5. Ağır Ceza Mahkemesi, “örgüt propagandası” gerekçesiyle  yargılanan 12 kişinin dosyasında, 6352 sayılı yasası gereği “örgüt propagandası” suçlarının ertelenmesi kararı görmezden gelerek ayrı ayrı 2 buçuk yıl hapis cezası verdi.

ÖYM’ler kalkmadan önce Adana 10. Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın avukatı Adnan Erol, davanın ÖYM’de görülmesi halinde müvekkillerinin belki sadece 10 ay ceza alacağına dikkat çekerek, “Ağır Ceza Mahkemeleri ÖYM’lerden daha kötü kararlar alıyor” dedi.
 

ÖYM’lerin kaldırılmasının hukukçular arasında “Yargı kararlarının ulusal ve uluslararası mevzuatta bulunan sözleşmelere daha uygun olacağı yönünde” bir kanı uyandırdığına da vurgu yapan Erol, bugün gelinen noktada ise ACM’lerin verdikleri bu kararların hukukçular arasındaki bu algıyı da  yıktığını dile getirdi.

‘TMK DEĞİŞMELİ’

Yapılan yargı reformunun demokratik bir adım olabileceğine kanaat getirdiklerini kaydeden Erol, zihniyet, Kürde bakış açısı değişmediği ve TMK kaldırılmadığı sürece olumlu bir şeylerin gelişmeyeceğini belirtti. (Antep/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Meclis’te ‘Torba Yasa’ görüşmeleri tartışmalı sürüyor

SONRAKİ HABER

Bayram öncesi yüksek hızlı tren mağduriyeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...