29 Haziran 2011 08:58

Zaman yazarları Suudi modeli önerdi

Bazı Ekşi Sözlük yazarlarının yazdıkları nedeniyle polise ifade vermeye çağrılması üzerine başlayan tartışmalar Mehtap TV ekranlarında sürdü. Zaman Gazetesi Yazarları Ali Bulaç ve Ahmet Turan Alkan sözlük yazarlarını isyan ettiren ifade verme olayını destekledi, sözlük yazarlarını yerden yere vurdu.Ekşi Sö

Zaman yazarları Suudi modeli önerdi
Paylaş

Ekşi Sözlük gibi mecralarda gerçek isimlerin değil kullanıcı adlarının kullanılmasını eleştiren Zaman yazarları “Gizli isim kullanıyorsanız ifade özgürlüğü gibi bir hakkınız da yoktur” dediler. Ali Bulaç’ın başlattığı tartışmada söze giren A. Turan Alkan, Ekşi Sözlük’ü topa tutarken sosyal medyada yaygın bir uygulama olan takma isimlerin yasaklanmasını istedi. Bu ülkede saçmalama özgürlüğünün de olduğunu belirten Alkan, “Adını yaz öyle saçmala. Adınızı yazmadan söylediklerinizle gammaz oluyorsunuz, sosyopat olursunuz” dedi.

Ali Bulaç ise polisin sözlük yazarlarını ifadeye çağırmasını desteklerken, İnternet’e filtre uygulamasının yerinde olduğunu savundu. Bulaç, benzer uygulamaların Suudi Arabistan’da da yapıldığını ve bunun bir gereklilik olduğunu söyledi. Bulaç, “Ben Suudi Arabistan’daki uygulamayı savunuyorum. Biz artık günah olan bir çıplaklığı, bir teşhiri günah olarak görmüyoruz” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Karikatürist Kabakçıoğlu uğurlandı

SONRAKİ HABER

İsyankar bir Hamam Böceği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...