Bilim merkezine imam hatip
Çanakkale’de okul öncesi, ilk ve orta düzeydeki üstün yetenekli öğrencilere eğitim veren bilim sanat merkezinin bir bölümü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından imam hatip ortaokuluna dönüştürülüyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü imam hatip öğrencilerinin sayısındaki artışa karşılık okul binasının yetersiz kalmasını gerekçe gösterirken, Eğitim Sen Çanakkale Şubesi kararla ilgili hukuki süreç başlattı.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan şube yönetim kurulu üyeleri, bilim ve sanat merkezinin mevcut haliyle öğrencilere yetersiz geldiğine dikkat çeken eğitim emekçileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Merkezin yeterliliğin arttırılması yerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından imam hatibe dönüştürüldüğünü belirterek tepki gösterdi. Kararın Milli Eğitim Bakanlığı Bilim ve Sanat Merkezleri Yönergesine aykırı olduğunu ifade eden eğitim emekçileri, “Yönergenin birinci maddesinde, bilim ve sanat merkezi, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki üstün yetenekli çocuk/öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış olan bağımsız özel eğitim kurumudur.’ denilmektedir. Bu kararla İl Milli Eğitim Müdürlüğü yönergeyi ihlal etmektedir” dedi.
‘BU KARARDAN VAZGEÇİN’
Çanakkale’de yaşayan, bilim ve sanat merkezinde eğitim alması gereken merkezin kapasitesinin yetersiz kalması nedeniyle pek çok öğrencinin eğitim fırsatından mahrum kaldığına da dikkat çeken eğitim emekçileri, “Bu konuda sorumluluk Çanakkale Valiliği kontrolünde Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğüne aittir. Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezinin eksik birimlerinin tamamlanarak, mevcut binanın sadece bu birime hizmet vermesi gerekmektedir. Çünkü söz konusu bina ancak Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezinin ihtiyaçlarına yanıt verecek niteliktedir” diye ifade etti. Sadece Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezine yetebilecek bir binaya imam hatip ortaokulunun taşınmasının bilim ve sanat merkezinin eksik kapasite ile ve gereklerine uygun çalışmasından vazgeçmek anlamına geldiği konusunda da uyaran eğitim emekçileri, “Bu durum gerçekleşirse hiçbir yetkilinin Çanakkale halkına ve özellikle Cevatpaşa Mahallesi sakinlerine açıklayamayacağı bir durum oraya çıkar. Çanakkale’de eğitim ve bilim adına olumsuz bir durumun oluşmasında imam hatip ortaokulunun iki yıllık süreçte ihtiyaç planlamasının yapılarak gerekli binanın oluşturulmaması da ayrıca üzerinde durulması gereken bir yetersizliktir” diye tepki gösterdi.
Eğitim emekçileri, Çanakkale Eğitim Sen olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bir an önce kararından vazgeçmesini istedi. (Çanakkale/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et