21 Temmuz 2014 16:26

ODTÜ yolu projesi halkın çıkarına değil

Ankara Büyükşehir Belediyesinin gece baskınıyla ve binlerce ağaç keserek yaptığı ODTÜ Yolu’nun ardından, ODTÜ’ye yeni bir yol daha geliyor.

Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesinin gece baskınıyla ve binlerce ağaç keserek yaptığı ODTÜ Yolu’nun ardından, ODTÜ’ye yeni bir yol daha geliyor. Yarısı 1. derece doğal sit alanından geçecek olan tünel yol, yaklaşık bir metro hattı maliyetinde. Konuyla ilgili yapılan basın toplantısında konuşan Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Emre Sevim “Bu projeler halkın değil sermayenin çıkarlarına hizmet etmektedir” dedi.

‘BÜYÜKŞEHİR ART NİYETLİ’
Ankara Büyükşehir Belediyesinin yaptığı yol planlarının özel araç sahipliliği politikalarına dayandığını dile getiren Sevim, bu projelerin art niyetli olduğunu, çünkü ODTÜ yolu yapıldıktan sonra metro yapıldığını ifade etti. Sevim, “Bu projeler, inşaat sektöründen, rant lobisine ve otomotiv sektörüne kadar halkın, kentin değil sermayenin çıkarlarına hizmet etmektedir. Ankara ulaşımını bütüncül olarak ele almayanlar, ulaşım sorununun çözümüne de katkı sunmayacaktır” diye konuştu.
Şehir Plancıları Odası Genel Başkanı Orhan Sarıaltun da “Danıştayın kararı ortadayken tünel geçişinin yeniden gündeme gelmesi hukuka aykırıdır. Bu kararın ardından tünelin ulaşım yönünden bir yenilik getirmediği daha da ortaya çıktı. Tünel geçitte ağaçların kesilmeyeceğini iddia etmek yalandır. Çünkü bu inşaat esnasında tünel giriş ve çıkışlarında kavşakların nasıl çözüleceği de belirsiz. Ayrıca bu tünelin trafiği zaten tıkalı olan Çukurambar kavşağına çıkacağı planlanıyor” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP, TIR tutanağını açıkladı: Silah taşıyorlardı

SONRAKİ HABER

Soma\'da bilirkişi heyeti incelemelerini tamamladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...