21 Temmuz 2014 11:06

John Kerry ve Ban Ki-moon, Ortadoğu'da

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Gazze'deki duruma ilişkin Mısır’a giderek yetkililerle bir araya gelecek. BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon da İsrail'in askeri operasyonuna son vermesi ve ateşkesin sağlanabilmesi için Ortadoğu turuna çıktı.

John Kerry ve Ban Ki-moon, Ortadoğu\'da
Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki, İsrail’in Gazze’ye başlattığı askeri operasyonda ölen 18 askerden ikisinin ABD vatandaşı olduğunu açıkladı. Psaki ayrıca Gazze'de gerilimin tırmanmasından ve sivillerin ölümünden derin endişe duyulduğu ve en kısa sürede ateşkes ilan edilmesi gerektiğine de işaret etti. İsimleri Max Steinberg ile Nissim Carmeli olarak açıklanan ölen ABD vatandaşı İsrail askerlerinin, California ve Texas eyaletlerinden olduğu belirtildi. Dışişleri Bakanlığı açıklamasında ayrıca ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin bugün Gazze'deki duruma ilişkin Mısır’a giderek yetkililer ile bir araya geleceği belirtildi.

BM GENEL SEKRETERİ DE BÖLGEDE
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon da İsrail'in askeri operasyonuna son vermesi ve ateşkesin sağlanabilmesi için Ortadoğu turuna çıktı. Bölgedeki ülke liderleri ile bir araya gelmeye başlayan Ban, Gaze’de devam eden İsrail operasyonu için "Her iki tarafın da uluslararası insani hukuka saygı göstermeleri talebimİ yineliyorum. Şiddet şimdi sona ermeli. Dayanışma ve barış yolundayım. Katar ve Katar'ın liderliği, krizin çözümünde İsrail için hayati öneme sahip" dedi.

ATEŞKES ÇABALARI
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tarafları bir kez daha ateşkes ilan etmeye ve 2012'de yapılan anlaşmaya geri dönmeye çağırırken, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili görüşmeler yapmak üzere Doha'ya geldi. Mahmut Abbas da aynı şekilde Mısır ve Türkiye ziyaretlerinin ardından görüşmelerin yapılacağı Doha'ya geldi. Bu akşam ortak bir basın toplantısı ile temaslara ilişkin bilgi verileceği açıklandı.

Gazze'de kanlı pazar: 87 Filistili, 13 İsrail askeri öldü, 1 İsrail askeri esir alındı

ÖNCEKİ HABER

‘Filistin için toplanan paralar hangi bankada tutuluyor?’

SONRAKİ HABER

Toki’nin deprem konutlarında 3 yıldır su yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa