29 Haziran 2011 08:41

Astım ve kuş gribinin "hortlayacağı" haberlerine yalanlama

Sağlık Bakanlığı, “Türkiye Kronik Hava Yolu Hastalıklarını Önleme ve Kontrol Programı” raporunda astım ve kuş gribi gibi hastalıkların "hortlayacağı" ibaresi bulunmadığını, böyle bir yaklaşımın da olmadığı bildirdi.Sağlık Bakanlığı, bugün bir gazetede yer alan “Astım azacak, kuş gribi hortlayacak” başlı

Astım ve kuş gribinin
Paylaş

Sağlık Bakanlığı, “Türkiye Kronik Hava Yolu Hastalıklarını Önleme ve Kontrol Programı” raporunda astım ve kuş gribi gibi hastalıkların "hortlayacağı" ibaresi bulunmadığını, böyle bir yaklaşımın da olmadığı bildirdi.

Sağlık Bakanlığı, bugün bir gazetede yer alan “Astım azacak, kuş gribi hortlayacak” başlıklı haberle ilgili olarak bir açıklama yaptı. Açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan “Türkiye Kronik Hava Yolu Hastalıklarını Önleme ve Kontrol Programı” raporunda, astım ve kuş gribi gibi hastalıkların "hortlayacağı" ibaresinin bulunmadığı gibi böyle bir yaklaşımın da olmadığı kaydedildi. Raporda, kuş gribi, kene ve KKKA, kolera, verem gibi hastalıkların Dünya Sağlık Örgütü'ne göre iklim değişikliğinden etkilenecek enfeksiyöz hastalık olarak belirtildiği ifade edilerek, “Sağlıkla ilgili haber ve değerlendirmelerde gereken hassasiyetin gösterilmesini ve halkımızı gereksiz yere paniğe sevk edecek yaklaşımlardan kaçınılmasını bir kere daha istirham ediyoruz” denildi. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Muradiye ve Erciş’te YSK protestosu

SONRAKİ HABER

Karikatürist Kabakçıoğlu uğurlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...