20 Temmuz 2014 21:33

Saklıkent Kanyonunu su bastı: 2 kişi öldü

Muğla’nın Seydikemer İlçesi’nde Saklıkent Kanyonu’nda yağmur sularının oluşturduğu sel nedeniyle 46 tatilci mahsur kaldı. Sel sularına kapılan Ozan Genç ve Ömer Özcan yaşamını yitirdi, 8 kişi de yaralandı.

Saklıkent Kanyonunu su bastı: 2 kişi öldü
Paylaş

Muğla’nın Seydikemer İlçesi’nde Saklıkent Kanyonu’nda yağmur sularının oluşturduğu sel nedeniyle 46 tatilci mahsur kaldı. Sel sularına kapılan Ozan Genç yaşamını yitirdi, 8 kişi de yaralandı.

Seydikemer Belediyesi tarafından işletilen Saklıkent Kanyonu’na gezmeye giden yerli ve yabancı turist grubu, saat 18.00 sırlarında yağmur sonrası oluşan sel nedeniyle mahsur kaldı. Bulundukları yerden çıkamayan aralarında çocukların da bulunduğu 46 turist, sel sularından korunmaya çalıştı. Suyun sürüklediği taş ve ağaç dallarından korunmaya çalışan tatilcilerden Ozan Genç, sel sularına kapılarak sürüklendi. Genç’i kurtarmaya çalışan bazı tatilcilerde suya kapıldı. Aralarında yabancı turistlerin de bulunduğu 9 kişi yaralandı. Mahsur kalan tatilcilerin yardımına işletme sahipleri ve çevre köylerde oturan vatandaşlar koştu.

UMKE VE AKUT KURTARDI
Haber verilmesi üzerine Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri ( UMKE ) ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Fethiye ekibi olay yerine gitti. Kurtarma istasyonu kurarak kanyona giren kurtarma ekipleri, ilk olarak yaralıları kurtardı. Kanyondan çıkarılan 9 yaralı, ambulanslarla Fethiye Devlet Hastanesi’ne gönderildi. Tedaviye alınan yaralılardan Ozan Genç hastanede yaşamını yitirdi. Kurtarma ekipleri diğer tatilcileri de kanyondan çıkararak güvenli bölgeye sevk etti. UMKE yetkilileri kanyonda mahsur kalan tüm tatilcilerin kurtarıldığını söyledi.

BİR CESET DAHA BULUNDU
Saklıkent Kanyonu'nda dün saat 18.00 sıralarında 1 kişinin öldüğü, 8 kişinin de yaralandığı sel felaketinin ardından bugün 1 kişinin daha cesedi bulundu. Sele kapılarak kaybolan tatilcinin Ömer Özcan olduğu belirlendi. Sele kapıldığı noktadan yaklaşık 800 metre ileri sürüklenen Özcan'ın cesedinin kanyondan çıkarılması için kurtarma ekipleri çalışmalara başladı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Hakkari’de aşiret kavgası: 1 kişi öldü, OHAL ilan edildi

SONRAKİ HABER

Mülteci teknesi battı: 1 çocuk öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...