29 Haziran 2011 08:08

SASA’da anlaşma sağlandı

SASA-ADVANSA’da grev günü anlaşma sağlandı. Anlaşmayla işçi ücretlerine ilk yıl seyyanen 200 lira zam yapıldı.Petrol-İş sendikasının örgütlü olduğu SASA’da greve çıkmak üzerine fabrikaya gelen sendika yöneticileri, patronun talebi üzerine görüşme yaptı. Görüşmeye Petrol-İş Genel Ba

SASA’da anlaşma sağlandı
Paylaş

Petrol-İş sendikasının örgütlü olduğu SASA’da greve çıkmak üzerine fabrikaya gelen sendika yöneticileri, patronun talebi üzerine görüşme yaptı. Görüşmeye Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, genel merkez yöneticileri ve şube yöneticileri katıldı. 200 kadar işçi ise dışarıda halaylar çekerek görüşme sonucunun bekledi.

Öğle saatlerine kadar süren görüşmenin ardından açıklama yapan Mustafa Öztaşkın, sözleşmenin imzalandığını söyledi. Patronun dayatmalarına rağmen 200 liranın altına inmediklerini ifade eden Öztaşkın, ilk yıl 200 lira seyyanen zam, ikinci yıl ise enflasyon oranında zamda anlaşmaya vardıklarını bildirdi.

Öztaşkın’ın, ilk sene için iyileştirme olmadığını ifade etmesi üzerine bazı işçiler, zam konusundaki ısrarının neden iyileştirmede yapılmadığını sordu. Öztaşkın da günün koşullarında iyi bir sözleme yaptıklarını söyleyerek, ortalama yüzde 15 zam aldıklarını dile getirdi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sendikalardan internette sansüre tepki

SONRAKİ HABER

Doğmamış bebek ihmal yüzünden öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...