25 Şubat 2011 23:14

Erdoğan afişi Almanları kızdırdı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın Almanya’da yapacağı konuşma öncesi kente asılan afişlere Almanlar tepki gösterdi.Almanya’da CeBit bilişim fuarının açılışına katılacak olan Başbakan Erdoğan, bunun öncesinde Düsseldorf’taki Türkiyelilere hitaben bir konuşma yapacak. Konuşma öncesi kente asılan afişlere Almanlar tepki

Erdoğan afişi  Almanları kızdırdı
Paylaş

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın Almanya’da yapacağı konuşma öncesi kente asılan afişlere Almanlar tepki gösterdi.
Almanya’da CeBit bilişim fuarının açılışına katılacak olan Başbakan Erdoğan, bunun öncesinde Düsseldorf’taki Türkiyelilere hitaben bir konuşma yapacak. Konuşma öncesi kente asılan afişlere Almanlar tepki gösterdi.
Başbakan Erdoğan’ın 2008 yılında Almanya’ya yaptığı ziyaret sırasında bu ülkede yaşayan Türkiyelilere yönelik konuşmasında “Asimile olmayın. Asimilasyon insanlık suçudur” ifadesini kullanması tartışma yaratmıştı. Bu sözlere hem Almanlar tepki göstermişti, hem de Türkiye’de yaşayan Kürtler ve demokrasi güçleri bu sözlerin iki yüzlü olduğunu dile getirmişlerdi. Erdoğan bu konuşmadan yaklaşık 3 yıl sonra bir kez daha Düsseldorf’ta bir konuşma yapacak.
Ülkenin 3 milyonu aşkın tirajla en çok satan gazetesi Bild, “Kafanızı hangi köşeye çevirseniz bu adam karşısınıza çıkıyor” diye verdiği haberde Türkiye Başbakanlığının bu iki kente 1200 afiş astırdığını yazdı. Tanıtım için harcanan 360 bin avronun Başbakanlık tarafından ödendiğini belirten gazete belediyeden öğrendiği bilgiler doğrultusunda Düsseldorf’ta 281 normal, 125 ışıklı pano; Köln’de ise 559 normal ve 300 ışıklı panoda Erdoğan’ın posterlerinin yer aldığını duyurdu.

DAVETİYELER DİYANETTEN

Etkinliğin 11 bin davetiyesinin Diyanet İşleri Başkanlığının Almanya’daki ayağı olan DİTİB (Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği) tarafından dağıtıldığı belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Muharrem İnce’ye ‘erken öten horoz’ benzetmesi

SONRAKİ HABER

Alper Taş: Orta Doğu halkları isyanın mümkün olduğunu gösteriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa