29 Haziran 2011 07:24

Damacana suda Ramazan vardiyası

ISINAN havalar ve yazın en sıcak günlerine denk gelen Ramazan’ın yaklaşması ambalajlı su sektörünü hareketlendirdi. Satışlarda yüzde 10 artış bekleyen şirketler, bir yandan makine bakımlarını yaparken, diğer yandan stoklarını gözden geçiriyor. Hamidiye Su’nun Genel Müdürü Kenan Kılıç, Ramazan için s

Damacana suda Ramazan vardiyası
Paylaş

ISINAN havalar ve yazın en sıcak günlerine denk gelen Ramazan’ın yaklaşması ambalajlı su sektörünü hareketlendirdi. Satışlarda yüzde 10 artış bekleyen şirketler, bir yandan makine bakımlarını yaparken, diğer yandan stoklarını gözden geçiriyor. Hamidiye Su’nun Genel Müdürü Kenan Kılıç, Ramazan için stok başta olmak üzere gerekli bütün hazırlıkları yaptıklarını belirtirken, “Ramazan'ın ağustosa denk gelmesi satışları etkilemez, tüketim belirli saatlerde yoğunlaşır. Yüzde 10 büyüme ile gidiyoruz” diyor. Bursa merkezli Aroma’nın Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mahmut Atom Duruk da 2011 sonunda kişi başına yıllık su tüketiminin 120 litreye ulaşacağının tahmin edildiğini belirterek, tüketici taleplerine göre 10 ve 19 litrelik geri dönüşümsüz damacanalar çıkaracaklarını söylüyor.

Ambalajlı Su Üreticileri Derneği verilerine göre ülkemizde su sektöründe üretim yapan 250 ruhsatlı firma bulunuyor. Bunların 170’i damacana kategorisinde üretim yapıyor. Üretimin yoğunlaştığı illerin başında İstanbul, Adapazarı, Bursa ve İzmir geliyor. Su tüketimi de öncelikli bu iller olmak üzere her geçen yıl artış gösteriyor. 2007 yılında 8,1 milyar litre su tüketilen ülkemizde bu miktar 2008 yılında 8,7 milyar litreye, 2009'da, 9 milyar litre 2010 yılında ise 10 milyar litreye çıktı. 2011 yılında ise 11 milyar litre seviyesinde tüketim bekleniyor.

Türkiye genelinde dağıtım yapan Bursa merkezli ambalajlı su markalarından Korusu'nun Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Topçu da sıcaklar dolayısıyla artacağını düşündükleri tüketim için hazırlık yaptıklarını kaydediyor. Stok yapmaya başladıklarını aktarıyor. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Simav’da halk evlerine girmeye korkuyor

SONRAKİ HABER

Gaz bombasıyla sol gözünü yitiren Caruş taburcu edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...