18 Temmuz 2014 20:14

Deprem toplanma alanını imara açtılar

Hükümet bir yandan afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanunla binlerce binayı yıkıyor diğer yandan ise, herhangi bir deprem olması halinde toplanma alanı olarak belirlenen alanları imara açıyor.

Deprem toplanma  alanını imara açtılar
Paylaş

Emrah YUSUFOĞLU
İstanbul


Hükümet bir yandan afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanunla binlerce binayı yıkıyor diğer yandan ise, herhangi bir deprem olması halinde toplanma alanı olarak belirlenen alanları imara açıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kartal ilçesinde olası bir depremde toplanma alanı olarak bilinen kamuya ait bir araziyi, plan tadilatıyla imara açarak “meslek lisesi alanı” olarak belirledi. Petrol İş Mahallesi’nde bulunan Hüseyin Ağırman Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin arkasında yer alan ‘toplanma yeri’, geçtiğimiz yıl İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde Kartal Güney İmar Planları’nda yapılan tadilatla Hüseyin Ağırman Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine verildi.

İTİRAZLARA RAĞMEN...

Plan tadilatlarının İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinden geçmesinin ardından Kartal Belediye Meclisi Eski Üyesi İbrahim Doğan, yapılan plan tadilatına itiraz etti. Doğan’ın itirazını dikkate alan Kartal Belediye Meclisi ise söz konusu alanın “park alanı” olmasını oy birliğiyle karar aldı. Ancak Kartal Belediye Meclisinde alınan ‘park alanı’ kararı daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşüldü. CHP’li meclis üyelerinin park alanı olarak kalması yönünde oy kullanmasına karşın AK Parti’li meclis üyeleri söz konusu alanın ‘meslek lisesi alanı’ olması yönünde oy kullandı. Yapılan oylamada karar oy çokluğuyla ‘meslek lisesi alanı’ olarak meclisten geçti. Kararın İstanbul Büyükşehir Belediyesinden geçmesinin ardından ilgili meslek lisesinin ruhsat için  Kartal Belediyesine  başvurduğu ancak projenin henüz Kartal Belediyesi tarafından onaylanmadığı öğrenildi.

‘KARTAL’DA DEPREM TOPLANMA ALANI KALMADI’

Konuyu yakından takip eden Eski Meclis Üyesi  Doğan, yapılan işlemin yasaya ve imar mevzuatına aykırı olduğunu ifade ederek uyardı: “Olası bir depremde Kartal’da toplanma alanı kalmadı. Bu nedenle afet merkezi olarak ayrılan bu yerin imara açılmasının önlenmesi gerekiyor.” Alanın imara açılmasında Kartal Belediye Başkanlığının da ihmali bulunduğunu söyleyen Doğan, Belediyenin yasal süreci başlatması gerektiğini ifade etti. Doğan, geçtiğimiz yıllarda aynı mahallede okul alanı olarak ayrılan alanların bir kısmının da  imara açıldığına da dikkat çekti.

ÖNCEKİ HABER

Adatepe halkı otobüslerini geri istiyor

SONRAKİ HABER

‘Nefret suçları yasası LGBTİ bireyleri de kapsamalı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...