18 Temmuz 2014 18:41

Engelli vatandaşlar kadro istiyor

Faruk Çelik’in bu yıl sadece 3 bin 138 kişiyi alacaklarını açıklamasına tepki gösteren engelliler Devlet Personel Başkanlığı önünde eylem yaptı.

Engelli vatandaşlar kadro istiyor
Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının (ÇSGB) 27 Nisan’da engelli devlet kadroları için yaptığı sınav sonrası 3 bin 138 kişinin alınacağının açıklanmasına engelliler tepki gösterdi. Engelliler, DPB önünde, çalışmak isteyen ve sınava giren 125 bin engelli olmasına rağmen açıklanan rakamın binlerce engelliyi bir kez daha mağdur ettiğini dile getirdi. “Söz verdiler caydılar engelliyi sattılar”, “Hani sosyal devlet, hani sosyal adalet” ve “İş, eğitim, sosyal güvenlik” sloganları atan engelliler, Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in seslerini duymasını istedi.

2 MİLYON ENGELLİ ÇALIŞMAK İSTİYOR

Burada engelliler adına konuşan Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, Türkiye’de 9 milyon engelli olduğunu ve 2 milyonunun çalışmak istediğini söyledi. Ülkedeki işsiz sayısının büyük kısmını engellilerin oluşturduğuna dikkat çeken İçli, “Çalışma yaşındaki engelliler arasındaki işsizlik oranı yüzde 95’tir. Buna rağmen devlet kadrolarında 25 bin engelli memur açığı vardır ve bunların büyük kısmını atama bekleyen engelli öğretmenler oluşturmaktadır” dedi.

‘25 BİN KİŞİLİK KADRO DOLDURULMALI’

Engelliler olarak devlet dairelerinde kendilerine açılan ve burada çalışma hakkı tanınan 25 bin kişilik kadronun doldurulmasını istediklerini belirten İçli, “İki yıl içinde 25 bin kişilik kadro doldurulurken, bu son atama kadrosu olarak açıklanan 3 bin 138 kişilik kadro, 6 bine çıkarılmalıdır” diye konuştu. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Renault’ta tuvalet ücreti 1 yevmiye

SONRAKİ HABER

KPSS sonuçları açıklandı, 306 adayın sınavı geçersiz sayıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...