18 Temmuz 2014 17:26

Şişecam işçileri grev yasağına karşı yürüdü

Kristal-İş Sendikası üyesi Şişecam işçilerinin grev yasağına öfkeleri dinmiyor. Trakya, Gebze, Mersin, Bursa ve Eskişehir Şişecam fabrikalarında çalışan işçiler, İstanbul’a gelerek Şişecam’ın bağlı olduğu İş Bankası kuleleri önünde eylem yaptı.

Şişecam işçileri grev yasağına karşı yürüdü
Paylaş

Kristal-İş Sendikası üyesi Şişecam işçilerinin grev yasağına öfkeleri dinmiyor. Trakya, Gebze, Mersin, Bursa ve Eskişehir Şişecam fabrikalarında çalışan işçiler,  İstanbul’a gelerek Şişecam’ın bağlı olduğu İş Bankası kuleleri önünde eylem yaptı. Grevlerini yasaklayan hükümete ve Şişecam patronlarına tepki gösteren işçiler, “Ne yaparsanız yapın cam işçisine diz çöktüremeyeceksiniz” dedi. Şişecam patronunun sözleşme görüşmelerinde teklif ettiği 93 kuruşluk zammı da protesto eden işçiler, üzerinde 93 kuruş yazan çelengi binanın önüne bıraktı.

Cam işçilerine Sendikal Güç Birliği Platformu Dönem Sözcüsü ve Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Petrol-İş, TÜMTİS, DERİTEKS, TGS, Türk Metal, Tez Koop-İş, Koop-İş, Haber-İş şube ve merkez yöneticileri ile HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ve EMEP GYK Üyesi Metin İlgün de destek verdi.

İŞÇİYE KARŞI BİRLEŞTİLER

Burada açıklama yapan Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş, Şişecam patronunun 93 kuruşluk zam teklifine karşı greve çıktıklarını, grevin 8. gününde patronun, hükümetin, danıştayın işçilere karşı birleşerek grevi yasakladığını söyledi.

Paranın ve devletin gücüne güvendiklerini aktaran Çetintaş, “Ama unuttukları bir şey var. Cam işçileri devletin ve paranın gücünü arkasına alıp her türlü haksızlığı, hukuksuzluğu yapanlara  tarih boyunca pabuç bırakmadı yine de bırakmayacak. Taleplerimiz karşılanana ve atılan arkadaşlarımız geri alınana kadar mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.

YENİŞEHİR İŞÇİLERİ TAŞERONU ENGELLEDİ

Bursa Yenişehir’de bulunan Trakya Cam fabrikasında bölüm şefinin hakaret etmesiyle yaşanan iş bırakma eyleminin ardından taşeronlaştırma saldırısı çıktı. Kristal-İş Sendikasının örgütlü olduğu işyerinin Baştemsilcisi Celal Çobankent, önceki gün yaşanan olayları gazetemize anlattı. Şefin her zaman kendilerine yaptırılan bakım işini taşeron firmaya yaptırmak istediğini dile getiren Çobankent, “Bölüm şefi bu talimat yukarıdan diyerek yaptıracağını söyledi. Ben de yaptırmayacağımızı, yöneticilere bana ve orada bulunan diğer işçilere köpek gibi yapacaksınız dedi ve ağza alınmayacak küfürler etti. 08.00-16.00 vardiyası dışarı çıkmadı, gelen vardiya da fabrika kapısını, giriş çıkışları kapattı. Eylem saat 21.00’e kadar sürdü” dedi. Patronun fabrika önüne çevik kuvvet getirerek yıldırmaya çalıştığını ifade eden Çobankent, tepkileri üzerine işverenin bölüm şefinin hakaretlerini değerlendirmek üzere disiplin kurulunu toplama kararı vermek zorunda kaldığını söyledi. Çobankent olayın takipçisi olacaklarını bildirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Filistin Devlet Başkanı Abbas Türkiye\'de

SONRAKİ HABER

Irmağa vatandaş sahip çıktı…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...