17 Temmuz 2014 23:33

Danıştay Şişecam grevi için yürütmeyi durdurma talebini reddetti

Danıştay Kristal-İş’in Şişecam grevinin ertelemesinde yürütmeyi durdurma talebini reddetti.

Danıştay Şişecam grevi için yürütmeyi durdurma talebini reddetti
Paylaş

Danıştay Kristal-İş’in Şişecam grevinin ertelemesinde yürütmeyi durdurma talebini reddetti.

Kristal-İş ile Şişecam işvereni arasında ocak ayında başlanan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri Şişecam’ın, saat ücretine 93 kuruş zammı reva görmesi üzerine anlaşma sağlanamamış ve 20 Haziran 2014 günü, 5800 cam işçisi on fabrikada greve başlamıştı

Büyük bir coşku ve heyecanla devam eden grev 8. gününde Bakanlar Kurulu kararıyla “milli güvenliği ve genel sağlığı” bozucu nitelikte bulunduğu gerekçesiyle ertelendi.

Aslında yasaklama anlamına gelen bu erteleme kararına karşı Kristal-İş Danıştay’a dava açıp kararın iptalini ve yürütmenin durdurulmasını istedi.

Danıştay Kristal-İş’in grev ertelemesi için yürütmeyi durdurma talebini reddetti. İşçiler bugüne kadar grev ertelemelerine durdurma kararı veren Danıştay’ın bu kararını “Hükümet, sermaye ve yargı el ele vererek grev hakkını yok ediyor” şeklinde değerlendiriyor.

Şişecam işçileri Danıştay kararından önce düzenledikleri 18 Temmuz’da (yarın) Kanyon AVM’deki Şişecam’a yürüyüş eyleminde AKP-Danıştay işbirliğine inat, seslerini daha gür çıkartacaklarını dile getirdi. İşçiler yarın Şişecam'a yapacakları yürüyüşe de destek çağrısında bulundular. İşçiler yarın saat 12.00’de Levent’te Kanyon Alışveriş Merkezi önünde toplanıp, Şişecam merkezine (İş Kuleler-Levent) bir yürüyüş yapacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsrail ordusu Gazze’yi havadan ve karadan vuruyor

SONRAKİ HABER

Tatilde bilgisayar nasıl kullanılır?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...