29 Haziran 2011 05:23

Tahrir Meydanı’nda halka sert saldırı

Dün gece Kahire’nin Tahrir Meydanı bir kez daha özgürlük ve adalet isteyenlerin sloganlarıyla çınladı. Binlerce kişinin katıldığı gösteriye polisin müdahalesi sert oldu. Gaz bombalı ve coplu polis saldırılarında çok sayıda kişi yaralandı.Mübarek’in devrilmesi sonrası iktidarı devralan Yüksek Askeri Konsey B

Tahrir Meydanı’nda halka sert saldırı
Paylaş

Mübarek’in devrilmesi sonrası iktidarı devralan Yüksek Askeri Konsey Başkanı Mareşal Hüseyin Tantavi ve Mısır hükümeti aleyhine sloganlar atan göstericiler, devrimi çalmak isteyenlere karşı mücadelelerini sürdüreceklerini haykırdı.

Eylemde, 25 Ocak devrimini izleyen süreçte devlet güçlerince öldürülen 1000’e yakın kişinin katlinin sorumlularından olan eski İçişleri Bakanı Habib El-Adli’ye yönelik açılan davanın belirsiz bir nedenden ertelenmesine de büyük tepki vardı.

Polisin Tahrir Meydanı’ndaki kalabalığı gaz bombaları ile dağıtma çabasına göstericiler taş ve sopalarla karşılık verdi. Sabaha kadar devam eden gösterilerde yaralanıp hastaneye kaldırılanlardan bazılarının durumlarının ciddi olduğu bildiriliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Öcalan'la görüşe 'koster bozuk' engeli

SONRAKİ HABER

İSDEMİR işçisi kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa