17 Temmuz 2014 14:48

Aliağa Demokrasi Platformu IŞID ve İsrail'i lanetledi

Aliağa Demokrasi Platformu Ortadoğuda'ki IŞID ve İsrail'in katliamlarını lanetleyerek birlik ve dayanışma çağrısı yaptı.

Paylaş

Aliağa Demokrasi Platformu Ortadoğuda'ki IŞID ve İsrail'in katliamlarını lanetleyerek birlik ve dayanışma çağrısı yaptı.
Öğleyin yapılan açıklamaya Petrol-İş üyesi Petkim ve Tüpraş işçileri, KESK'e bağlı sendikaların üyeleri, Genel-İş üyesi işçiler ve Aliağalılar katıldı. Platform’un dönem sözcüsü Eğitim Sen Temsilcisi Meltem Turan, “Musul, Kerkük, Rojava'da IŞID'a göz yumanlar Filistin'de İsrail katliamlarına da sessiz kalıyor” diyerek hükümetin tutumunu eleştirdi.
Turan, AKP iktidarının yaşanan katliam karşısında İsrail’i incitmeyecek, diplomatik açıklamalarla yetindiğini belirtti.

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu olarak; İsrail’in Filistin halkına, IŞİD çetelerinin Irak Türkmenlerine ve Rojava halkına yönelik olarak başlattığı saldırıları kınadıklarını belirten  Turan, “Hükümeti onurlu bir dış politika izlemeye, Konsolosluk görevlilerinin kurtarılması için her türlü girişimi yapmaya, katliamları ve işgali sürdürdüğü müddetçe İsrail’le olan her türlü ticari ve askeri ilişkileri dondurmaya İŞİD gibi katliamcı taşeron örgütlere yönelik desteğini sona erdirmeye çağırıyoruz" dedi.
Turan, saldırıların püskürtülmesi ve barış ortamının sağlanması için, Filistin halkı, Irak Türkmenleri ve Rojava halklarıyla dayanışma başta olmak üzere bölgenin demokrasi ve emek güçlerinin birlikte mücadelesine her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu dile getirdi. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Merkez Bankası politika faizini düşürdü

SONRAKİ HABER

BBC’de 415 kişinin işine son verilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...