28 Haziran 2011 13:50

Nuri Yaman binlerce kişi tarafından toprağa verildi

İzmir'in Çeşme İlçesi'ndeki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden TBMM 23. dönem BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman'ın cenazesi, memleketi Malazgirt'te toprağa verildi. Cenaze törenine Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku'nun milletvekillerinin yanı sıra binlerce yurttaş katıldı.BDP'li vekil Nuri

Nuri Yaman binlerce kişi tarafından toprağa verildi
Paylaş


BDP'li vekil Nuri Yaman'ın, yaşamını yitirmesinin ardından kaldırıldığı Çeşme Sissus Hastanesi'nde bulunan cenazesi hastaneden alındıktan sonra, uçakla gönderildiği Van'da, kitlesel bir şekilde karşılandı. Van Ferit Melen Havaalanı'nda BDP Eş Genel Başkanı Hamit Geylani, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Van milletvekilleri Özdal Üçer, Nazmi Gür, Muş milletvekilleri Demir Çelik ve Sarrı Sakık, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, eski Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP Muş İl Başkanı Nimet Sezgin, bölge belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu yüzlerce araçlık konvoyla alındı. Yaman'ın cenazesi Van'dan alındıktan sonra Van'ın Erciş İlçesi ve Ağrı'nın Patnos İlçesi üzerinden memleketi Muş'un Malazgirt İlçesi'ne götürüldü. Konvoyun geçtiği ilçe ve köylerde kitlesel katılımlar olurken, bazı noktalarda ise yurttaşlar Yaman’ın cenazesini alkışlarla uğurladı.

YAMAN'I BİNLER TOPRAĞA VERDİ

Cenaze konvoyunu Malazgirt’te binlerce kişi karşıladı. Yılan Kıran Caddesi’ni trafiğe kapatan kitle Yaman'ın cenazesini omuzlardan taşıyarak Malazgirt Merkez Camisi’ne götürdü. Cenazene camide dini vecibeleri yerine getirildikten sonra Şekerbulak Mahallesi'ne götürülerek aile mezarlığında toprağa verildi. Cenaze töreninden sonra kitle toplu olarak aynı mahallede bulunan Yaman'ın abisi Çetin Yaman'ın evinin önünde kurulan taziye çadırını ziyaret ederek, aileye başsağlığında bulundu. (Muş/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İŞBİR Sentetik’te işçi kıyımı

SONRAKİ HABER

Kabil’de kanlı otel baskını

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...