16 Temmuz 2014 23:03

Polisle tartışan 2 çocuk vuruldu, biri hayatını kaybetti

Erzurum'da hayvanlarını karşıdan karşıya geçirmeye çalışan 15 ve 16 yaşındaki kardeşler polis arabasının süratle çarptığı inekleri ölünce polislere tepki gösterdi. Tartışma üzerine silahını çeken resmi kıyafetli polisin kardeşlerin üzerine kurşun yağdırması sonucu 16 yaşındaki Furkan Çavuş kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Polisle tartışan 2 çocuk vuruldu, biri hayatını kaybetti
Paylaş

Erzurum'da hayvanlarını karşıdan karşıya geçirmeye çalışan Furkan ve İ. Çavuş kardeşler polis arabasının süratle çarptığı inekleri ölünce polislere tepki gösterdi. Tartışma üzerine silahını çeken resmi kıyafetli polisin kardeşlerin üzerine kurşun yağdırması sonucu 16 yaşındaki Furkan Çavuş kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Erzurum'un merkez Palandöken ilçesi Maksut Efendi Mahallesi'nde Furkan (15) ve İ. Çavuş (16) adlı kardeşler akşamüzeri evlerine götürmek için hayvanlarını yolun karşısına geçirirken, bir polis aracı süratli bir şekilde karşıya geçmekte olan ineklere çarptı. İneğin ölmesi üzerine Furkan ve İbrahim kardeşler polislere, "Neden süratli araba sürüyorsunuz" diye tepki göstermesinin ardından çıkan tartışmada adı öğrenilemeyen resmi kıyafetli polis, belinden çıkardığı silahıyla iki kardeşin üzerine rasgele ateş açtı. Açılan ateş sonucu 15 yaşındaki Furkan karnından ağır yaralanırken, ağabeyi İbrahim ise bacağından yaralandı.

Olayın duyulması üzerine Çavuş kardeşlerin yakınları hastaneye akın etti. Ambulans ile Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan iki kardeşten durumu ağır olan Furkan ameliyata alındı. Ancak Furkan Çavuş tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Furkan Çavuş'un ölüm haberinin alınması ile yakınları sinir krizi geçirirken, çok sayıda çevik kuvvet ekibi de hastane önüne sevk edildi.

'KÜRT OLDUĞUMUZ İÇİN ÖLDÜRÜLMEK İSTENDİK'
Tedavisinin ardından taburcu edilen İ. Çavuş ise olayı şu şekilde anlattı: "Biz polise tepki gösterip araca yaklaştık. Araç kapısını açan polis bize hakaret ederek üstümüze kurşun yağdırdı. Olaya şahit olan kardeşim yanıma koşunca ona da kurşun sıktılar. Bu olay evimizden 100 metre uzakta meydana geldi. Kürt olduğumuz için öldürülmek istendik."

Vurulan çocukların HDP Erzurum İl Başkanı Nevzat Çavuş'un yeğeni olduğu belirtildi. Furkan Çavuş'un cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü

2 GENÇ, 'HAVAYA AÇILAN ATEŞLE' VURULMUŞ!
Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, gece saatlerinde polisin silahla vurduğu iki çocuğun linç girişimine maruz kalan vatandaşı kurtarmak isterken yaşandığını iddia etti. Emniyet Müdürü Karabörk yaptığı açıklamada, "Erzurum-Pasinler karayolunun Maksutefendi mevkiinde sivil plakalı bir otomobil yoldan geçen bir hayvana çarpıp telef olmasına neden oluyor. Bu sırada mahalleden kalabalık bir grup E.A. isimli sürücüye linç girişimde bulunuyor. Sürücü koltuk altından bıçaklanıyor. Bölge trafikteki resmi polisler ise sürücüyü linçten kurtarmak için havaya ateş açıyor. Bu sırada iki çocuk vuruluyor." dedi. (DİHA/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Antalya\'da bayrak direğine tırmanan kişi vuruldu

SONRAKİ HABER

YÖK Tasarısı: Bilimsel özerkliği yok etme hamlesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...