16 Temmuz 2014 17:27

HDP’nin uyuşturucu önergesi AKP oylarıyla reddedildi

TBMM’de HDP grubunun, uyuşturucu kullanımının önlenmesine dair Meclis araştırması önergesi görüşüldü. Ancak önerge, AKP'nin oylarıyla öneri reddedildi.

HDP’nin uyuşturucu önergesi AKP oylarıyla reddedildi
Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nun 117. birleşimi yoklama ile açıldı. Toplantı yeter sayısı olduğundan görüşmelere başlandı. Başkan, gündeme geçmeden önce üç milletvekiline gündem dışı konuşma için söz verdi. HDP grubunun, uyuşturucu kullanımının önlenmesine dair Meclis araştırması önergesi görüşüldü. Ancak AKP'nin oylarıyla öneri reddedildi.
HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, uyuşturucu madde bağımlılığında özellikle gözle görülür bir artış ve hemen hemen bütün toplumsal kesimlerde de bu artıştan kaynaklı olarak çok büyük bir kaygı olduğunu ifade etti. Uyuşturucu madde kullanımıyla ilgili sosyal pek çok faktör olduğunu dile getiren Baluken, "Türkiye'de uyuşturucu kullanım yaşının ortalama 15 ile 24 yaş arasında olduğu ama son dönemde 12-13 yaş aralığında ciddi bir pikin yaşandığı, 10-11 yaş aralığında da kliniklere başvuran vaka sayılarında artışın olduğunu gösteren bulgular var." dedi.
Bonzai denen çok öldürücü olan bir sentetik maddeden bahsedildiğini hatırlatan Baluken, esrar bulamayanlar ya da eroin krizine girenlerin bir geçiştirici olarak genellikle bunu kullandıklarına dikkat çekti. "Nasıl bir tabloyla karşı karşıya kalacaklarını da bilmeden bir ölüm girdabının içerisine saplanıyorlar." diyen Baluken, "Bununla ilgili gerekli tedbirleri almazsak, erişilebilirlik noktasında ya da bu joker uyuşturucu durumuyla ilgili duruma müdahale etmezsek korkarız ki önümüzde ciddi ölümcül madde bağımlılığının ölüm salgınlarıyla karşılaşabiliriz. O nedenle ben bu konuda bütün Meclisin duyarlı olması gerektiğini ifade etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.
MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, uyuşturucu konusunun her geçen gün ülkemizin ve dünyanın çok önemli bir sorunu olarak karışımızda bulunduğunu vurguladı. Doğru, şöyle devam etti: "Bugünlerde bonzai diye bir madde de artık uyuşturucu konusunda Türkiye'nin gündemine girmiştir. Bonzai konusunun tabii çok farklı şekilde değerlendirilmesi gerekir, şöyle ki: Uyuşturucuyla ilgili her geçen gün yeni yeni maddeler ortaya konulmakta, yeni yeni maddeler bulunmakta ve bunlar da insanlarımızın hayatını karartmaya devam etmektedir. Bu sorun sadece belli bir kesimin değil, yaşlısıyla, genciyle, fakiriyle, zenginiyle, erkeğiyle, kadınıyla hepimizin sorunlarıdır, sorunları içerisindedir. Bonzai denen çok tehlikeli ve de süratli bir şekilde önlem alınması gereken bir maddeyle karşı karşıya olduğumuz görülüyor." (CİHAN)

Bonzai kullanan genç sokakta baygın bulundu

İstanbul'da uyuşturucu operasyonu

ÖNCEKİ HABER

‘Onlar Başkanın devam etmesini istiyor’

SONRAKİ HABER

Dört kanatlı ve uzun kuyruklu dinozor bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...