16 Temmuz 2014 15:53

TRT dolandırılma iddialarına yanıt verdi

TRT Genel Müdürlüğü, son dönemde bazı basın yayın organlarında çıkan, “TRT'nin Arter Reklam Ajansı tarafından dolandırıldığı” iddiaları üzerine yazılı açıklama yaptı.

Paylaş

TRT Genel Müdürlüğü, son dönemde bazı basın yayın organlarında çıkan, “TRT'nin Arter Reklam Ajansı tarafından dolandırıldığı” iddiaları üzerine yazılı açıklama yaptı.

TRT Kurumu’nun, radyo ve televizyon mecralarındaki reklam sürelerinin pazarlanmasını, 2009’dan itibaren üçer yıllık periyotlar halinde kurum dışı firmalara ihale yöntemiyle sattığı belirtildi.
İlk ihalenin 2009’da gerçekleştirildiği ve ihaleyi 3 yıllık bir dönem için Veritas Medya A.Ş’nin kazandığı belirtildi. TRT açıklamasında, bu firmanın daha sonra isim değişikliğine giderek, Akdeniz Medya ve Reklam Hizmetleri A.Ş adını aldığı vurgulandı.

2012’de yapılan ikinci ihaleyi ise 3 yıllığına Satış Ofis Medya Pazarlama'nın kazandığı kaydedilen açıklamada, "Arter Reklam Ajansı firması, ‘reklam sürelerinin satışına dair' ihalelerimize katılmamış olup, üzerinde kalmış herhangi bir reklam ihalesi de bulunmamaktadır" denildi.
İkinci ihaleden bugüne kadar, firmanın, sözleşmede yer alan ödeme taahhütlerini tamamen yerine getirdiği, Kasım 2012 ile Temmuz 2014 arasındaki 18 aylık dönemde, gerekli ödemeyi yaptığı belirtilen açıklamada, 2014 Haziran ayının mahsuplaşmasının da devam ettiği belirtildi. Açıklamada, firmanın sözleşmeye esas olarak, TRT'ye herhangi bir borcunun bulunmadığı kaydedildi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, konuyu meclis gündemine taşımış ve şu soruyu yöneltmişti.: “İhaleyi hangi firma kazanmıştır? İhale sonucu imzalanan sözleşme süresi ne kadardır? TRT’nin bir yapım şirketi tarafından yaklaşık 6 Milyon TL dolandırıldığı ile ilgili bir dava var mıdır?​” (Ankara/ANKA)

 

ÖNCEKİ HABER

RedHack’e erişimi engelledi, Gökçek sevindi

SONRAKİ HABER

Türk Telekom suç işliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...