16 Temmuz 2014 14:57

Tehlikeli Suriye gerginliği tırmanıyor

Kahramanmaraş'ta, kent merkezindeki Suriyeli'lerin ülkelerine dönmelerine yönelik protestolar önceki gece boyunca devam etti.

Paylaş

Kahramanmaraş'ta, kent merkezindeki Suriyeli'lerin ülkelerine dönmelerine yönelik protestolar önceki gece boyunca devam etti. Suriyeli bir kişinin otomobilinin tahrip edildiği kentte önlemler artırılırken, polis pazar gününden bu yana olaylara karıştığı saptanan 27 kişiyi gözaltına aldı.

OTOMOBİLE SALDIRDILAR
Geçen pazar günü sosyal medyadan örgütlenen çok sayıda kişinin, kent merkezindeki Suriyeli'lerin suç oranını arttırdığını öne sürerek başlattığı gösteriler devam etti. Kahramanlı Mahallesi'nde gece saatlerinde kimliği belirsiz iki kişi tarafından Suriyeli'lere ait park halindeki otomobile saldırı düzenlendi. Otomobilin camları kırıldı ve hasar oluştu. Olayla ilgili inceleme yapan polis, hasar gören otomobilde parmak izi çalışması yaptı. Polisler, olayı gerçekleştirdiği iddia edilen yaşları 18'den küçük 2 şüpheliyi gözaltına aldı.
Ayrıca, Abdülhamithan Mahallesi'nde, gece saatlerinde Suriyelileri protesto için toplandığı ileri sürülen 17 kişi gözaltına alındı. Polis, 3 gün önce kent merkezinde yürüyüş yapan ve Suriyelilere ait araç ve iş yerlerine zarar vererek polise taş atan kişilerle ilgili savcılık talimatıyla yaptığı çalışmada da fotoğraf ve kamera görüntülerinden tespit edilen 8 kişiyi gözaltına almıştı.

HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK
Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Serintepe Polis Merkezi'ne götürüldü. Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şüphelilerden 17'sine Kabahatler Kanunu'na göre çevre ve gürültü kirliliği yapmaktan para cezası verilerek serbest bırakıldı. Gözaltındaki 1'i çocuk 10 şüpheli ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından 'Mala zarar verme, yürüyüş kanuna muhalefet, yağma, görevli memuru engelleme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçlarından adliyeye sevk edildi. (Kahramanmaraş/DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Mersin\'de asistan hekimler iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Termik santrallere karşı Danıştay’a başvuru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...