16 Temmuz 2014 13:21

Maden ocağının kapatılmasına karşı TTK'ya yürüdüler

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Kandilli beldesindeki özel maden ocağında çalışan işçiler, ocağın üretime kapatılacağı iddiası üzerine Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü'ne yürüyerek bina önünde oturma eylemi başlattı.

Maden ocağının kapatılmasına karşı TTK\'ya yürüdüler
Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Kandilli beldesindeki özel maden ocağında çalışan işçiler, ocağın üretime kapatılacağı iddiası üzerine Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü'ne yürüyerek bina önünde oturma eylemi başlattı.

Soma'daki maden faciasının ardından sahadaki ocaklarda denetimlerini artıran TTK'nın yazısı üzerine panoda üretimi durduran Hema Endüstri A.Ş:’nin, bazı işçilere de iş akitlerinin sonlandırılacağına yönelik tebligat gönderdiği belirtildi.

Yaklaşık 800 işçinin çalıştığı ocağın tamamen üretime kapatılacağı iddiası üzerine gece vardiyasından çıkan işçiler ile gündüz vardiyasına girmeyen işçiler sabah ocak önünde toplanarak araçlarla Zonguldak’a gitti

TTK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NE YÜRÜDÜLER

İşçiler kent merkezindeki eski kömür yıkama tesisinde otobüslerden inerek TTK Genel Müdürlüğü'ne yürüdü. 'Yer bizim iş bizim aş bizim', 'Güvenceli iş', 'Huzursuz toplum patlayıcıdır', 'Çözmek mi kazmak mı zor' dövizler taşıyan işçiler, sloganlarla tepkilerini gösterdi. Genel müdürlük binası önünde baretleri yere vuran madenciler, işten çıkarmalara ve ocağın kapatılmasına yönelik girişimlere tepki gösterdi.

'BELİRSİZLİK CAN GÜVENLİĞİMİZİ TEHDİT ETMEKTE'


İşçilerin yanına gelen GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, maden işçileri için moral motivasyonunun her şeyden önemli olduğunu söyledi. Hema'da çalışan işçiler olarak işlerini kaybetme endişesi yaşadıklarını belirten Alabaş, şöyle dedi:

"Bazı arkadaşlarımıza iş akitlerinin feshedileceği ile ilgili tebligat yapıldı. Orada çalışan yaklaşık 800 arkadaşımız sıranın kendilerine ne zaman geleceği endişesiyle çalışıyor. Bu belirsizlik hepimizin can güvenliğini tehdit etmekte. Bu belirsizliğin ortadan kalkması ve çalışanlarımızın moral motivasyon içerisinde yine eskiden olduğu gibi üretmesi için bu sorunun çözümüne katkı koymak için buradayız. İşten çıkarmalara gerekçe olarak gösterilen işyerindeki güvenlik tedbirlerinin alınıp alınmadığı ya da çalışma ortamının güvenli olup olmadığıyla ilgili kendi teknik elemanlarımız inceleme yaptı. Biz çalışan arkadaşlarımızın mağdur olmadan TTK ve şirket ile bir araya gelerek bu sorunun çözüme kavuşması için girişimlerimizi sürdüreceğiz."

İşçiler, Alabaş'ın konuşmasının ardından bina önünde oturma eylemi başlattı. İşçiler, ocağın kapatılacağına ilişkin belirsizliği ortadan kaldıracak bir açıklama yapılana kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. (ZONGULDAK)
 

ÖNCEKİ HABER

\'El ele verirsek ülke kurtulur!\'

SONRAKİ HABER

TKP’de yol ayrımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...