16 Temmuz 2014 06:00

Hükümet susuyor kadınlar isyanda

Hükümet kadına yönelik şiddet karşısında gerekli önlemleri almıyor, kadınların cinayetlere isyanı büyüyor. Önceki gün Sultangazi’de meydana gelen kadın cinayeti mahallenin kadınlarını sokağa döktü.

Hükümet susuyor kadınlar isyanda
Paylaş

Hükümet kadına yönelik şiddet karşısında gerekli önlemleri almıyor, kadınların cinayetlere isyanı büyüyor. Önceki gün Sultangazi’de meydana gelen kadın cinayeti mahallenin kadınlarını sokağa döktü. Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Sultangazi Kadın Meclisinin düzenlediği eyleme katılan kadınlar “Kadın cinayetleri son bulsun” diye haykırdı. Kocası tarafından silahla vurularak öldürülen Mehtap Ay’ın evinin önüne yürüyen ve burada basın açıklaması yapan kadınlar “Yasta değil, isyandayız” dedi.

HDK Sultangazi Kadın Meclisi Sözcüsü Zehra Fırat burada yaptığı konuşmada, “Biz kadınlar her gün hayatımızdaki erkekler tarafından öldürülüyoruz. Kadın katliamları adeta bir cins kırımına dönüşmüş durumda. Her gün öldürülen kadınlar artık çok uzağımızda değiller. Mahallemizde, sokağımızda hatta kapı komşumuz olabiliyor”dedi.
AKP iktidarı boyunca kadın cinayetlerinin ve şiddetin arttığını hatırlatan Fırat, “Her gün kadınlar öldürülüyor ve devlet buna sessiz kalıyor. Mahallemizde öldürülen Mehtap Ay şahsında katledilen bütün kadınların hesabını soracağız” dedi.

20 TEMMUZ’DA KADIKÖY’DE

Fırat, 20 Temmuz Pazar günü Kadıköy’de yapılacak olan “Kadın cinayetlerine karşı Meclis toplansın, acil önlem alınsın” yürüyüşüne de çağrı yaptı. HDK Sultangazi Kadın Meclisi 19 Temmuz cumartesi günü saat 21.00’de kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerini protesto eden bir eylem daha düzenleyecek.

KADIN CİNAYETLERİ YAŞ DİNLEMİYOR!

Bir kadın cinayeti de Kırıkkale’den. Dün Sanayi Mahallesi 1397. Sokak’ta Bekir K. (72) ile eşi Meryem K. (63), oğullarının evinde henüz belirlenemeyen nedenle tartıştı. Bekir K bu sırada eşini bıçakla ağır yaraladı. Yüksek İhtisas Hastanesine kaldırılan Meryem K, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Bekir K, gözaltına alındı.

SANDIK CİNAYETİ AYDINLATILMALI

Kadın örgütleri, sevgilisi tarafından öldürüldüğü iddia edilen Maden Mühendisi Nalan Emine Sandık cinayetinin derhal aydınlatılmasını istedi. TMMOB’li Kadınlar, Emek ve Meslek Örgütlerinden Kadınlar, Petrol İş Kadın Dergisi, Yoğurtçu Kadın Forumu, Hayat TV Ekmek ve Gül Ekibi, Esenyalı Kadın Derneği, Yeldeğirmeni Dayanışması Kadınları, Eğitim  Sen 3 No’lu Kadın Komisyonunu, Emekliler Dayanışma Sendikası, Karadeniz İlleri Kadın Platformu Trabzon Derneği (KİKAP) tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yürürlüğe giren yeni yargı paketinde kadın cinayetlerine dair hiç bir yasal gelişme bulunmazken, cinsel suçlarla ilgili kanunlarda taciz kategorikleştirilerek bazı suçlara indirimler getirildi. Popülist yayınlarla medyada kadına ve çocuğa karsı işlenen cinsel suçlara ağır cezalar getiriliyor denilerek toplum kandırılıyor. Nalan Emine Sandık cinayeti titizlikle soruşturulmalı ve şüpheli ölümü bir an evvel açıklığa kavuşturulmalıdır.”

İRANLI KADININ TACİZ  İSYANI

Bolu’da, bir erkeğin kendisini taciz ettiğini haykıran İran uyruklu 29 yaşındaki Mendesin Rastegar, kentin en işlek caddesinde bağırarak duruma tepki gösterdi. Polisin müdahale ettiği Mendesin Rastegar’ın sağlık kontrolü için hastaneye götürüldüğü açıklandı.

Olay, dün akşam İzzet Baysal Caddesi üzerinde bulunan Bolu Valiliği binası önünde meydana geldi. Kendisini bir erkeğin taciz ettiğini iddia eden İranlı mülteci Mendesin Rastegar, bağırıp kendini yerlere atmaya başladı. Polisleri yanına yaklaştırmayan Mendesin Rastegar güçlükle sakinleştirildi. Rastegar, sağlık kontrolü için Köroğlu Devlet Hastanesine götürüldü. Hastaneye gelindiğinde ekip otosundan inmek istemeyen Rastegar, bir süre sonra ikna oldu. Sağlık kontrolünden geçirilen Mendesin Rastegar daha sonra ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Mendesin Rastegar ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, kendisini taciz ettiğini ileri sürdüğü kişi ise aranıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

KDV’yi hiç etmişler

SONRAKİ HABER

Yeryüzü cennetiydi termik cehennemine döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...