28 Haziran 2011 12:24

İkinci Balyoz iddianamesi kabul edildi

"Balyoz soruşturması " kapsamında hazırlanan ikinci iddianame de kabul edildi. 15’i tutuklu 28 sanığın bulunduğu iddianamenin 8 sanığı hakkında yakalama kararı çıkarıldı.Gölcük ve Eskişehir’de elde edilen belgelerle ilgili yürütülen “Balyoz Planı” soruşturması kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcıv

İkinci Balyoz iddianamesi kabul edildi
Paylaş

"Balyoz soruşturması " kapsamında hazırlanan ikinci iddianame de kabul edildi. 15’i tutuklu 28 sanığın bulunduğu iddianamenin 8 sanığı hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Gölcük ve Eskişehir’de elde edilen belgelerle ilgili yürütülen “Balyoz Planı” soruşturması kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nce Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı ve Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral İsmail Taş'ın da aralarında bulunduğu 15'i tutuklu 28 şüpheliye ilişkin hazırlanan iddianame, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul etti. Hazırlanan iddianamede Orgeneral Balanlı bir numaralı sanık olarak yer alıyor. Mahkeme, 8 muvazzaf sanık hakkında da ''delilleri karartma'' ve ''kaçma'' şüphesi nedeniyle yakalama emri çıkardı.

Davanın ilk duruşması 15-16 Ağustos tarihlerinde Silivri’de yapılacak. Devam eden Balyoz davasıyla birleştirilmesi istenen iddianameyle ilgili birleştirme talebinin iddianamenin okunmasından sonra değerlendirileceği belirtildi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kutsal Erkek İttifakı: Okan Bayülgen & Hıncal Uluç

SONRAKİ HABER

Çocuk parkına baz istasyonu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...