15 Temmuz 2014 08:02

İngiltere Dışişleri Bakanı görevden ayrıldı

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, kabine değişikliği kapsamında Dışişleri Bakanlığı görevini bıraktığını açıkladı.

İngiltere Dışişleri Bakanı görevden ayrıldı
Paylaş

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, kabine değişikliği kapsamında Dışişleri Bakanlığı görevini bıraktığını açıkladı. Dört yıldır Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Hague, Avam Kamarası lideri olarak parlamentoda kalmaya devam edecek.

BBC'ye bilgi veren bakanlar, Dışişleri Bakanlığı görevine şu anki Savunma Bakanı Philip Hammond'un getirileceğini açıkladı. Hague'in 26 yıldır sürdürdüğü milletvekilliği görevi ise 2015'teki genel seçimle sona erecek. Hague, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, Mayıs ayında yapılacak seçimde aday olmayacağını söyledi.

William Hague, 1997-2001 yıllarında Muhafazakar Parti'nin genel başkanlığını yapmıştı.

BAŞKA DEĞİŞİKLİKLER DE VAR
İngiltere Başbakanı David Cameron'un kabinedeki Muhafazar Partililerde yaptığı değişiklikte görevinden ayrılan bir diğer isim de kıdemli Kabine Bakanı Kenneth Clarke. 1970 yılında milletvekili seçilen Clarke, Margaret Thatcher ve John Major hükümetlerinde üst düzey görevlerde bulunmuştu. Çevre Bakanı Owen Paterson'un da görevinden alınacağı öğrenildi.

Görevinden ayrılan bakanların yerlerine gelecek isimler resmi olarak açıklanmadı ancak Başbakan Cameron'un kabine değişikliğini, daha çok kadını bakanlık görevine atamak için kullanacağı belirtiliyor. Cameron'un yeni kabinesini bugün açıklaması bekleniyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Brezilya Teknik Direktörü Scolari istifa etti

SONRAKİ HABER

İsrail, Mısır\'ın ateşkes önerisini kabul etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...