15 Temmuz 2014 00:03

IŞİD'i protesto etmek için sınıra yürüdüler

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde binden fazla kişi, IŞİD'in Rojava'ya saldırılarını protesto etmek için Suriye sınırına yürüyüp, geceyi burada geçirmek için çadırlar kurdu. Gruptan bazı kişiler askerlerin artık kullanmadığı bir nöbet kulübesine çıkıp, Abdullah Öcalan resmi ile PKK bayrakları astı. Nusaybin'deki yürüyüş ise polis müdahalesiyle karşılaştı.

IŞİD\'i protesto etmek için sınıra yürüdüler
Paylaş

Rojava'nın Kobani kentine yönelik IŞİD saldırılarını protesto etmek için aralarında HDP, DBP ve kitle örgütü üyelerinin bulunduğu 1500 kişi, Şıırnak'ın Cizre İlçesi'nde Sur Mahallesi'nde toplandı. Akşam saatlerinde toplanan ve HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret'in de aralarında olduğu grup, Suriye sınırına doğru yürüyüşe geçti. Yaklaşık 5 kilometre yürüyen grup, Abdullah Öcalan posterleri PKK ve PYD bayrakları taşıyarak Suriye sınırındaki sıfır noktada bulunan Saklan Deresi mevkiine geldi.

Burada bir grup, Türk askerinin artık kullanmadığı nöbet kulübesine çıkarak, Öcalan resmi ile PKK bayrakları astı. Daha sonra gece konaklamak için bölgede çadırlar kuruldu. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Rojava'da Kürtlerin çok zor şartlar altında mücadele verdiğini belirterek, IŞİD'İn ele geçirdiği Musul'da üst düzey askeri teknik malzemelerle saldırılar düzenlediğini söyledi. Sarıyıldız, "Rojava devrimi artık sadece Rojava devrimi değil bütün Kürt halkının devrimi ve ezilen bütün dünya halklarının devrimidir. Rojava devrimini uzaktan izleme günleri geride kaldı ve artık bu devrimin içinde bizzat yer almamız gerekiyor. Burada sınırlarda nöbet tutup çete faaliyetlerini gözetleme ve bu faaliyetleri boşa çıkartmak için bu direniş çadırlarında nöbet tutacağız. Bütün programlarımızı burada sürdüreceğiz. Bunun yanı sıra yine il, ilçe, belde ve köylerde örgütlenmemizi güçlendirip Rojava halkımıza gereken her türlü desteği sağlamamız lazım. Rojava devrimi Kürtlerin onurudur. Toplumun tüm kesimleri genç, yaşlı, kadın, erkek, fakir, zengin devrimi kucaklamalı, devrimin kucaklaması talimat olara algılanmalıdır. Bizlerde bu hassasiyetler içerisinde çaba göstermeliyiz. Kürdistan topraklarında bundan sonra sınırları tanımamalıyız" dedi. (DHA)

NUSAYBİN'DEKİ YÜRÜYÜŞE POLİS MÜDAHALESİ
DBP Nusaybin İlçe Örgütü'nün Qamişlo sınırına yürüyüşü ise polis müdahalesiyle karşılaştı. DBP Nusaybin İlçe Örgütü, IŞİD'in Kobanê'ye yönelik saldırılarına karşı Nusaybin-Qamişlo sınırına çadır kurmak için Şirin Bulvarı’nda bir araya gelerek Qamişlo sınırına yürümek istedi. Yürüyüşe HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Nusaybin Belediyesi Eş Başkanı Sara Kaya, DBP Nusaybin İlçe Örgütü yöneticileri, kitle örgütü temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Şirin Bulvarı’nda bir araya gelen binlerce yurttaş buradan Qamişlo sınırına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında sık sık "Biji Serok Apo", "Biji berxwedana YPG" sloganları atılırken, kitle polisler tarafından Çağca Caddesi’nde durduruldu.

Burada zırhlı araçlar ile durdurulan kitlenin yürüyüşüne izin verilmedi. HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım'ın polis ekipleri ile yaklaşık bir saatlik görüşme gerçekleştirirken, kitlede bu sırada alkış ve zılgıtlar ile halaylar çekti. Görüşmelerin ardından yürüyüşe izin verilmezken, yurttaşlar yürümekte ısrar edince polis kitleye tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahalede bulundu. Yurttaşlar ise polise havai fişek, Molotof kokteyli ve taş ile karşılık verdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Zenne’nin yönetmenlerinden ikinci film geliyor

SONRAKİ HABER

Rojava\'da ölen IŞİD militanında Türkiye mührü çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...