29 Haziran 2011 07:54

Polisin attığı gaz Hüseyin’in sol gözünü aldı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) protestosunda gaz bombası isabet etmesi sonucu sol gözünü kaybeden Hüseyin Caruş’un Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavisi devam ediyor.Olay gününe ilişkin konuşan Caruş, 18.30 civarında Huzurevleri’nde oturan ablasının evine gitmek için yola çıktığını Parkorman&rsquo

Polisin attığı gaz Hüseyin’in sol gözünü aldı
Paylaş

Olay gününe ilişkin konuşan Caruş, 18.30 civarında Huzurevleri’nde oturan ablasının evine gitmek için yola çıktığını Parkorman’ı geçtikten sonra kitle ile karşılaştığını belirtti. Caddenin her iki tarafında da kitlenin olduğunu söyleyen Caruş, “Karşıdan karşıya geçerken bir patlama sesi duydum. Gözümün kararması ile yere yığıldım”dedi. İşçi servisinin önünde yere yığıldığını ve servisteki işçilerin kendisini araca bindirdiğini ifade eden Caruş, özel bir hastaneye götürüldüğünü belirterek, “Servis şoförü aracı durdurup trafik polislerine ağır yaralı olduğumu söyledi. Trafik polisi hakaret etmeye başladı. Gitmeseydi ne işi vardı orada, gitmişse hak etmiştir gibisinden laflar sarf etti. Trafik polisleri ondan sonra yolu açtı” dedi.

Oğlunun genç yaşta gözünü kaybetmesine neden olan devletin polisine tepkili olan Baba Halef Caruş, Türkiye’de hiçbir insanın güvenliği söz konusu olmadığını belirtti. Caruş, oğlunun ablasının evine gittiği sırada polisin rastgele attığı gaz bombası ile oğlunun bir gözünü kaybettiğini söyledi. “Bunun hesabını kim ödeyecek” diye isyan eden Caruş, Başbakana seslenerek, “Çocuğumun gözünün yerine yeni bir göz koyabilecek misin? Sen bir Başbakansın bir sor bakalım bu insanların derdi nedir?​” diye konuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Demokratik bir yaşam arzuladıklarını dile getiren Caruş, yüz binlerce insanın tutuklu milletvekillerine oy verdiğini ama hâlâ cezaevinde tutulduklarını belirtti.  Yaşanılanlara tepki gösterilmesinin doğal hak olduğunu belirten Caruş, “AKP hükümeti insan yaşamını hiçe sayan uygulamalardan vazgeçmeli. Çocuğuma yapılanı asla unutmayacağım ve hiç kimse benim bu tepkimi dindiremez”diye konuştu. Çocuğunun gözünü kaybetmesine neden olan yetkililer hakkında suç duyurusunda bulanacağını söyleyen Caruş, “Bütün dünya başıma toplansa beni idama götürseler de davacı olacağım” dedi.

Polislerin oğlunun tedavi gördüğü bölüme gelerek görüntü ve foto almak istediklerini belirten baba Caruş, “Oğlumun yaralandığında üstünde bulunan elbiselerinin nerede olduğunu sordular. Bende çöpe attım dedim. Hangi çöpe attığımı sordular. Ayrıca ne zaman taburcu edeceğimizi sorduktan sonra gittiler” diye konuştu. (DiyarbakırDİHA)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklanan eğitimcilere sahip çıktılar

SONRAKİ HABER

Yaşar Kemal çağın destanını seçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...