28 Haziran 2011 10:51

Tutuklanan eğitimcilere sahip çıktılar

Eğitim Sen İzmir Şubeleri başta olmak üzere KESK’e bağlı sendikalar, Van Şube Başkanı Selami Özyaşar, eski başkan Lezgin Botan ve üye Garip Yaviç’in tutuklanmasını protesto etti.Konak Sümerbank önünde toplanan, Eğitim-Sen İzmir Şube Başkanları yönetici ve üyeleri ile, KESK’e bağlı sendikaların başkan, y&

Tutuklanan eğitimcilere sahip çıktılar
Paylaş

Konak Sümerbank önünde toplanan, Eğitim-Sen İzmir Şube Başkanları yönetici ve üyeleri ile, KESK’e bağlı sendikaların başkan, yönetici ve üyeleri, Büyükşehir Belediyesi önüne sloganlarla yürüdü.

“Yaşasın halkları kardeşliği”, “Baskılar, sürgünler, tutuklamalar bizi yıldıramaz” sloganlarını atan kamu emekçileri Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Tunalı, yıllardır KESK’e yönelik olarak süren, soruşturma, adli ve idari cezalar ve sürgünler devam ederken, AKP döneminde bu saldırıların tutuklama ve gözaltılara dönüştüğünü belirtti.

Son olarak Van Eğitim-Sen şube başkanı ile birlikte üç yöneticinin tutuklandığını belirten Tunalı, “Bu uygulama tahammülsüzlüğün net ifadesidir. Örgütlenme ve düşünce özgürlüğüne vurulan bir darbedir” dedi. AKP’nin kendisi gibi olmayan, kendisine benzemeyen ve benzemek istemeyen herkese yönelik faşizan bir yönelim geliştirdiğini ifade eden Tunalı, “Halihazırda binlerce kişi ne ile suçlandıklarını bilmeden cezaevlerinde yargılanmayı beklemektedir” dedi. Tutuklanan Van Şube yöneticilerinin derhal serbest bırakılmasını talep ettiklerini belirten Tunalı, “AKP bölgede seçim hezimetini ve yaşadığı şokun faturasını emekçilere çıkarmak yerine hatayı kendi yürüttüğü siyasal ve sosyal politikalarda aramalıdır” dedi. Tunalı, Eğitim-Sen olarak bu uygulamalar karşısında esas duruşa geçmeyeceklerini belirterek, her türlü hukuksuzluğa, keyfi ve antidemokratik uygulamalara karşı fiili ve meşru mücadelelerini yükselteceklerini vurguladı.  (İzmir/EVRENSEL)


ADANA’DA DA EYLEM

Eğitim Sen Adana Şubesi de, tutuklamaları İnönü Parkı’nda yaptığı basın açıklaması ile protesto etti.

“Baskılar bizi yıldıramaz”, “KESK’E uzanan eller kırılsın” sloganlarının atıldığı eylemde basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Kamuran Karaca, soruşturma ve cezaların AKP döneminde keyfi olarak arttırıldığını belirtti.

Türkiye’de insanca yaşama talebi olanların AKP’nin hedefi haline geldiğini ifade eden Karaca, son olarak Van Eğitim Sen Şube başkanı ve yöneticilerinin Salı günü gözaltına alındığını ve şube başkanı ile birlikte üç yöneticinin tutuklandığını vurguladı. Bu uygulamanın tahammülsüzlüğün net ifadesi olduğunu aktaran Karaca, AKP’nin kendisi gibi olmayan her kesime yönelik faşizan bir yönelim geliştirdiğinin altını çizdi. AKP’nin, tüm devlet kurumlarını kendi sözcüsü haline getirdiğine vurgu yapan Karaca, binlerce kişinin ne ile suçlandıklarını bilmeden cezaevinde yargılanmayı beklediklerini söyledi. Gözaltına alınıp, tutuklanan Van Şube başkanı Selami Özyaşar, geçen dönemki şube başkanı Lezgin Botan ve sendika üyesi Garip Yaviç’in serbest bırakılmasını talep ettiklerine dikkat çeken Karaca, AKP’nin bölgede yaşadığı seçim hezimetinin faturasını emekçilere çıkarmak yerine hatayı kendi politikalarında aramalıdır diye konuştu. Eğitim-Sen olarak AKP’nin bu uygulamaları karşısında esas duruşa geçmeyeceklerine dikkat çeken Karaca, hukuksuzluğa ve anti demokratik uygulamalara karşı fiili ve meşru mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.  (ADANA)

ÖNCEKİ HABER

Uludağ Üniversitesi öğrencileri, Danıştay’ı protesto etti

SONRAKİ HABER

Polisin attığı gaz Hüseyin’in sol gözünü aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa