28 Haziran 2011 10:41

‘Gözaltında darp edildik’

İstanbul’da Sivas Katliamı’nı anma etkinliği için bildiri dağıtırken gözaltına 4 kişinin darp edildiği belirtildi.Sivas Katliamı’nın yıldönümünde Sarıgazi ve Yenidoğan’da yapılacak olan anmalara çağrı yapmak amacıyla Sarıgazi Demokrasi Caddesi’nde bildiri dağıttıkları sırada 26 Haziran’da gö

‘Gözaltında darp edildik’
Paylaş

İstanbul’da Sivas Katliamı’nı anma etkinliği için bildiri dağıtırken gözaltına 4 kişinin darp edildiği belirtildi.

Sivas Katliamı’nın yıldönümünde Sarıgazi ve Yenidoğan’da yapılacak olan anmalara çağrı yapmak amacıyla Sarıgazi Demokrasi Caddesi’nde bildiri dağıttıkları sırada 26 Haziran’da gözaltına alınan ve götürüldükleri Yeni doğan Karakolu’nda darp edildikleri belirtilen Sami Tunca, Özge ve Ezgi Keser ile Esra Göner için İHD İstanbul Şubesi’nde basın açıklaması yapıldı.

Özlem Oral, Sami Tunca’nın zorla gözaltına alınmasına engel olmak isteyen Özge ve Ezgi Keser, Esra Göner’in polisler tarafından saçlarından sürükleyerek gözaltına alındıklarını belirtti. Oral, yanlarında getirdikleri polislerin boş kovanları göstererek “Sarıgazi halkının polisleri protesto ettiği için polis biber gazı sıkarak, havaya ateş ederek halka saldırdı. Polis aynı gün Diyarbakır Milletvekili Hatip Dicle için İstanbul Şişli’deki yürüyüşe de yoğun biber gazıyla saldırdı. BDP İl başkan yardımcılarını gözaltına alan polis işkenceli sorgudan geçirdi” dedi.

Gözaltında darp edilen Sami Tunca, bildiri dağıtırken kimlik sorgulamasının ardından zorla gözaltına alınarak Yeni Doğan Polis Karakolu’na götürüldükten sonra 2 polisin saldırısına maruz kaldığını belirterek, sorgu sırasında kelepçeli olduğunu sırtında sandalye kırıldığını dile getirdi. Polis şiddetine maruz kalan 4 kişinin avukatı Sevinç Sarıkaya, gözaltındaki kişilerin ailelerine bilgi verilmediğini, Sami Tunca ile yoğun ısrarla sonucunda görüşebildiğini söyledi.

Sarıkaya, Sami Tunca’nın ayakta duracak halinin olmadığını, çok yoğun şekilde işkenceye maruz kaldığını dile getirdi. Tunca’nın götürüldüğü hastanede doktorun ilgilenmediğini, bunun için Türkiye İnsan Hakları Vakfı’ndan (TİHV) rapor alacaklarını kaydeden Sarıkaya, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Blok, gaz bombalı saldırıyı yargıya taşıdı

SONRAKİ HABER

Böbrek yetmezliği raporuna rağmen cezaevine konuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...