28 Haziran 2011 10:33

Avukatlardan halk iradesinin gaspına tepki

İstanbul Barosu’na bağlı avukatlar, YSK’nın Hatip Dicle’nin vekilliğini düşürmesine ve tutuklu milletvekillerinin tahliye edilmemesine tepki gösterdi.İstanbul Barosu’nda düzenlenen toplantıda ilk sözü alan Avukat Yıldız İmrek Koluaçık, Hatip Dicle’nin vekilliğinin düşürülmesi ve tutuklu vekiller

Avukatlardan halk iradesinin gaspına tepki
Paylaş

İstanbul Barosu’nda düzenlenen toplantıda ilk sözü alan Avukat Yıldız İmrek Koluaçık, Hatip Dicle’nin vekilliğinin düşürülmesi ve tutuklu vekillerin tahliye edilmemesiyle halk iradesinin tecelli etmediğini dile getirdi. Koluaçık, “Meclis, demokrasi güçlerinin, ezilenlerin ve mağdur edilenlerin temsilcileri olmadan açılıyor” dedi.

Avukat Ercan Kanar ise YSK’nın Dicle’nin vekilliğini düşürerek büyük bir hukuksuzluğa imza attığını belirterek, Dicle’nin kendini savunması için ek süre bile verilmemesine tepki gösterdi. Avukat Haluk İnanıcı ise KCK’den tutuklu beş vekilin tutukluluğunun devamına karar verilmesinin hukuk dışı olduğunu belirtti. Avukat Mahmut Taşçı ise, 80 bin oyla seçilen bir kişinin vekilliğinin görmezden gelinmesinin düşündürücü olduğunu dile getirdi.

Avukat Uğur Olca da önceki gün Şişli’de yaşanan kontrolsüz polis saldırısına tepki gösterdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dakar’da kamu binaları ateşe verildi

SONRAKİ HABER

Blok, gaz bombalı saldırıyı yargıya taşıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...