28 Haziran 2011 10:23

Dakar’da kamu binaları ateşe verildi

Senegal'in başkenti Dakar’da Patte d’Oie mahallesinde ve Pikine-Guiedavaye banliyösünde devlete ait binalar ve park halinde bulunan araçlar ateşe verildi. Dakar ve çevresinde uzun elektrik kesintilerine neden olan olaylarda sokakların taş ve molozlarla kaplandığı, valilik binasının ve vergi dairesinin yağmalandığı ve buranın da ateşe verild

Dakar’da kamu binaları ateşe verildi
Paylaş

Kentin neredeyse tamamında lastiklerin yakıldığı, güvenlik güçlerinin göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etmeye çalıştığı belirtildi.

VADE’NİN PLANINA İSYAN

Dakar’da yaşanan olayların kaynağı ise Devlet Başkanı Abdullaye Vade’nin yeniden seçilmesini kolaylaştıran düzenlemeler. Protestoların başladığı 22 Hazirandan sonra Devlet Başkanı Abdullaye Vade’nin Sözcüsü Serigne Mbacke Ndiaye muhalefet edilen yasayı çıkardıklarını açıklamıştı.

BABADAN OĞULA

Anayasa değişikliği teklifi, bir devlet başkanı yardımcısı ihdas edilmesini de öngörüyor. Muhalifler, her iki maddenin de iktidardaki Vade ailesinin çıkarı için yapılmak istendiğini belirtiyor. Devlet başkanı yardımcısı pozisyonu kabul edilirse 85 yaşındaki Vade’nin en büyük oğlunu yerine atayabileceği, böylelikle aileden birinin halefi olması için bir mekanizma oluşturacağı ileri sürülüyor. Protesto gösterilerinde 13’ü polis 102 kişinin yaralandığı bildiriliyor.
(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Margaret Scobey:Mısır Devrimi’nde rol oynamadık

SONRAKİ HABER

Avukatlardan halk iradesinin gaspına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...