13 Temmuz 2014 06:00

Şahbaz'ın avukatı: Yürekleri yetiyorsa Başbakanımızı şikayet etsinler

Ethem Sarısülük’ü başından vurarak öldüren Polis Ahmet Şahbaz’ın avukatı Uğur Ceyhan, Sarısülük ailesinin avukatlarını sahte rapor hazırlamakla suçladı. Gazetemize konuşan Ceyhan, “Sürekli ‘Başbakan şunu’ dedi, Başbakan bunu dedi’ diyorlar. O zaman yürekleri yetiyorsa Başbakanımızı şikayet ederler.” diye konuştu.

Şahbaz\'ın avukatı: Yürekleri yetiyorsa Başbakanımızı şikayet etsinler
Paylaş

Hasan AKBAŞ
Ankara


Ethem Sarısülük’ü başından vurarak öldüren Polis Ahmet Şahbaz’ın avukatı Uğur Ceyhan, Sarısülük ailesinin avukatlarını sahte rapor hazırlamakla suçladı. Gazetemize konuşan Ceyhan, “Sürekli ‘Başbakan şunu’ dedi, Başbakan bunu dedi’ diyorlar. O zaman yürekleri yetiyorsa Başbakanımızı şikayet ederler.” diye konuştu.

Öte yandan Ceyhan’ın 2011 seçimlerinde AKP’den milletvekili aday adayı olduğu ortaya çıktı. Şahbaz’ın diğer avukatı Hüseyin Yelkovan da AKP’den Altındağ ilçe belediye başkan aday adayı olduğunu, Evrensel ortaya çıkarmıştı.

Gezi direnişinde 1 Haziran günü Kızılay’da yapılan eylemlerde işçi Ethem Sarısülük’e ateş ederek ölümüne neden olan polis Ahmet Şahbaz, 13 ay sonra tutuklandı. Sarısülük ailesinin avukatları, mahkemede sağlıklı bir kimlik tespiti bile aylar sonra yapılabilen Şahbaz’ın korunduğu yönünde şüphelini sıklıkla dile getiriyor.

Davaya ilişkin sorularımızı yanıtlayan Ceyhan, son duruşmada verilen tutuklama kararına ilişkin itirazlarını mahkemeye sunduklarını bildirdi. Ceyhan, “Geçici olarak duruşmaya gelen ve dosyayla ilgili yeterli bilgisi olmayan bir savcı tarafından hukuka aykırı mütalaa verildi. Bunun neticesinde tutuklama kararı çıkartıldı. Hukuki teamüllerde geçici çıkan hakim ve savcılar mütalaa veremez, görüş bildiremez, ancak incelemek için süre ister. Bu da teamüle aykırı bir durum söz konusu. Dosyada değişen hiçbir delil yok. İtirazımız üzerine müvekkilimizin tahliye edileceğini düşünüyoruz. İtirazımız üzerine tahliye gerçekleşmezse bile bu şekilde diğer duruşmada müvekkilimiz hakkında tahliye kararı çıkacağını ve beraat edeceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

BAYRAKTAR’I HEDEF ALDI

Uğur Ceyhan, Sarısülük ailesinin avukatlarını “yalanlara başvurmakla” suçladı. Görüntülerde Polis Ahmet Şahbaz’ın kitlenin üstüne koşarak saldırıya geçtiği açıkça görülmesine rağmen avukatı Ceyhan, “Müvekkilimize orada bir sürü taş atıldığı, sıkıştırıldığı, 1 metreden acımasızca taşlar atıldığı, yere düşürüldüğü, kalkanın gasp edildiği açıkça ortada. Onların iddiaları tamamen soyut ve gerçeklerle, dosyadaki delillerle hiçbir şekilde uyuşmuyor” iddiasında bulundu.

Ayrıca Ceyhan, Ethem Sarısülük’ün attığı taşın polis Şahbaz’ın omzuna çarptığının bilirkişi raporunda tespit edildiğini iddia etti. Ankara Üniversitesi ve Almanya’daki uzmanların hazırladığı bilirkişi raporlarının da gerçeği yansıtmadığını savunan Ceyhan, “İstediğimiz şekilde bir raporu biz de müdahil avukatlarının yaptırdığı şekilde yaptırabiliriz. Ama mahkemenin yaptırdığı bilirkişi raporları yeterli zaten” dedi.

Davayı başından beri yakından takip eden meslektaşı Kazım Bayraktar’ı hedef alan Uğur Ceyhan, “Biz davanın siyasallaşmasına karşıyız. Bu siyasi bir dava değildir. Onların siyasi iktidar ve başbakanımızla derdi varsa onu başka şekilde yürütsün. Kazım Bayraktar sürekli, ‘Başbakan şunu dedi, başbakan bunu dedi’ diyor. O zaman yürekleri yetiyorsa Başbakanımızı şikayet ederler. Mücadelelerini gidip onunla yapsınlar” dedi.

Ceyhan, müvekkili polis Ahmet Şahbaz için “Müvekkilimiz görevini yaparken böyle bir şey başına gelmiştir ve hiç bir kastı ve kusuru da yoktur. Bir tane gariban polis memurunu bulup mücadele ediyorlarmış, böyle mücadele olmaz” dedi.

ERDOĞAN’A ‘AŞK’LA BAĞLI

Ankara’da yayınlanan İl Gazetesinde 14 Mart 2011 tarihinde çıkan haberde Uğur Ceyhan, “Tüm şehirler Ak Parti iktidarımızın hizmet kervanından nasibini alırken, Kırıkkale’nin de yeteri kadar hizmet alabilmesi için adaylığa talibim” diyor. Habere göre AKP Kırıkkale İl Başkanlığı önünde basın açıklamasıyla adaylığını açıklayan Ceyhan, “Kuruluşundan beri birçok faaliyetinde görev aldığım Ak Parti’nin ve Genel Başkanımız, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef gösterdiği 2023 vizyonu Türkiye’sine aşk ve heyecanla hizmet etmeye talibim” sözleriyle adaylığını açıklıyor. Konuyla ilgili sorumuza Ceyhan, “Adaylığımla ilgili açıklama yapmak istemiyorum” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Saldırının nedeni sömürüye direniş

SONRAKİ HABER

Neoliberal zamanların şahsen cumhurbaşkanlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...