12 Temmuz 2014 18:18

‘Niye pilotlarımız kaçırılıyor?

CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, isim vermeden hükümetin dış politikasını eleştirdi. İhsanoğlu, “Ortadoğu’da konsolosluğu, havayolları olan bir tek biz mi varız? Niye bizim pilotlarımız kaçırılıyor da başka havayollarına ait pilotlar kaçırılmıyor? Niçin bizim konsolosumuz rehin alınıyor? Niçin bizim gariban şoförlerimiz, TIR şoförlerimiz ticaret yaparken rehin alınıyor?” diye sordu.

‘Niye pilotlarımız kaçırılıyor?
Paylaş

CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, isim vermeden hükümetin dış politikasını eleştirdi. İhsanoğlu, “Ortadoğu’da konsolosluğu, havayolları olan bir tek biz mi varız? Niye bizim pilotlarımız kaçırılıyor da başka havayollarına ait pilotlar kaçırılmıyor? Niçin bizim konsolosumuz rehin alınıyor? Niçin bizim gariban şoförlerimiz, TIR şoförlerimiz ticaret yaparken rehin alınıyor?​” diye sordu.

İhsanoğlu, Bursa’da tarihi Kozahan’da basın toplantısı düzenledi.

“Ortadoğu’da konsolosluğu, havayolları olan bir tek biz mi varız?​” diye soran İhsanoğlu, şu değerlendirmede bulundu: “Niye bizim pilotlarımız kaçırılıyor da başka havayollarına ait pilotlar kaçırılmıyor? Niçin bizim konsolosumuz rehin alınıyor? Niçin bizim gariban şoförlerimiz, TIR şoförlerimiz ticaret yaparken rehin alınıyor? Bu soruların cevabını bulmak lazım. Bu soruların üstünü örtersek, basın yasağı getirirsek, ondan sonra basın hürriyetinden, demokrasiden bahsederken biraz daha farklı bir dünyaya ait oluyoruz. Biz bu dünyaya ait olmak istemiyoruz. Biz hür dünyaya ait olmak istiyoruz.”

IŞİD ELEŞTİRİSİ

İhsanoğlu, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. IŞİD’le işbirliği yapmanın ya da göz yummanın yanlışlığına değinen İhsanoğlu, “Bunlarla siz taktik olarak, ‘benim bunlarla menfaatim olabilir, yolun ortasına kadar beraber gidelim, sonra saflarımızı ayırırız’ diye düşünürseniz o zaman büyük sıkıntıya düşersiniz. Yani parmağınızı kaptırırsanız kolunuzu kaptırırsınız, kolunuzu kaptırırsanız bütün vücudunuzu kaptırırsınız” dedi.

İhsanoğlu, barış süreci konusunda ise şunları dile getirdi: “Bu problemin aşılması lazım. Bunu barış içerisinde aşmak lazım. Savaşı geride bırakmak lazım, Silahları terk etmek lazım. Bir daha evlatlarımızın şehit olmamasını sağlamak lazım. İç kavgada bizim bunu başka türlü halletmemiz lazım. Biz bu konuda büyük tecrübeye sahip bir milletiz. Biz bu topraklarda bin yıllardır yaşıyoruz. Farklı olan nedir, dil midir? Bunların ayrıştırma faktörü olmaması lazım. Biz bu konularda devlet olarak hatalar yaptık. Bu hataların ne olduğunu biliyoruz. Ana dil meselesi vs. artık Türkiye’nin bunları aşması lazım. Artık bir milli beraberlik olmalı. Bunun Mecliste karara bağlanması ve milletin bunun arkasında durması gerekir.” (BURSA)

ÖNCEKİ HABER

İsrail Gazze’ye ölüm yağdırıyor: 135 ölü

SONRAKİ HABER

Kamalak’tan Başbakana eleştiri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...